HALK KARARINI VERMİŞTİR

Barış ve Demokrasi Partisi Çatak Belediye başkan adayı Celal Bartu ve eşbaşkan adayı Evin Keve Çatak’ta halkın AK Parti belediyeciliği döneminde ilkelliği yaşadığını ileri sürerek, 30 Mart’ta yapılacak olan belediye başkanlığı seçimini kazanacaklarını söylediler.

Fazıl ERÜŞ

30 Mart yerel seçimleri öncesi iddialı konuşan Barış ve Demokrasi Partisi Çatak Belediye adayı Celal Bartu ve eşbaşkan adayı Evin Keve AK Parti’yi Çatak’ta tabela partisi yapacaklarını ileri sürdüler.

Çözümün ve barışın partisiyiz

Çatak’ta yaklaşık 11 bin 850 seçmenin olduğunu belirten Bartu, “2011 genel seçimlerinde BDP 6 bin 200 oy, AK Parti ise 2 bin 930 oy almıştı. AK Parti 2011 genel seçimlerinde diğer ilçelerde olduğu gibi Çatak’ta da büyük bir hezimete uğramıştı. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi diğer partilerden farklı olarak seçim çalışmalarımızı halk ile birlikte yürütmemizdi. Biz çözümün ve barışın partisiyiz. Halk bunu çok iyi biliyor. Hiçbir çalışmamızı halkımızdan bağımsız yapmıyoruz. Sistem partilerinden farklı olarak halkın içinde siyaset yapıyoruz. Halka sorduğumuzda seçmenler BDP’ ye değil kendime oy vereceğim diyor. Halk bunu özünde benimsemiş. Biz yöneten değil katan, geliştiren olacağız.   Çatak halkı bize göre kararını vermiştir” dedi.

Hala omuzlarında su taşıyan kızlarımız var

AK Parti belediyesinin Çatak’ta hizmet yapmadığını söyleyen Celal Bartu,” İktidar partisinin belediyesi olarak yapılan işler iç açıcı değil. Çatak’ta gözle görülebilir hiçbir çalışmaları yok. Somut olarak yaptıkları tek çalışma ise kendi yandaşlarına ve akrabalarına iş imkânı sağlamalarıdır. Çatak’ta önemli yol ve alt yapı sorunları vardır. Köy yolları kötü durumdadır. Hala omuzlarında su taşıyan kızlarımız var. Çatak AK Parti belediyeciliği döneminde halkımıza ilkelliği yaşatmıştır. Buna halkımıza yaşatmalarına hiçbir hakları yoktur. Halkımız bunların hepsinin cevabını 30 Mart seçimlerinde sandıkta verecektir” diye belirtti.”

Halkımızın hizmetkârıyız

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Çatak başta olmak üzere bütün ilçeleri kazanacaklarını iddia eden Evin Keve’de, “ Halk bize inanıyor,  onların hizmetkârı olacağımızı biliyor. Hiçbir ayırım yapmadan bütün vatandaşlarımıza eşit bir şekilde hizmet vereceğiz. Köylerimize hizmet götürerek su, yol problemlerini çözeceğiz. Halkımızın desteği ile Çatak’ı turizm beldesi yapacağız. Halkı esas alan hizmetler yapacağız. BDP hizmeti ilke edinen partidir. Kadınlarımızla siyasette aktif rol alarak birlikte çalışacağız. Belediyemizin kapısı halkımıza açık olacaktır. Vatandaşlarımızın sorunlarıyla birebir ilgileneceğiz. Gençlerimize iş imkânlarını sağlamaları için yatırımcıları Çatak’a davet edeceğiz. Çatak için birçok önemli projelerimiz var. En önemli projelerimizden biri olan Kültür Merkezi kuracağız. Kültür Merkezinde her gün farklı bir etkinlik yapmayı planlıyoruz. Mesela, kadınlara uzman kişiler tarafından kadın haklarıyla ilgili konferans verilebilir, anne, çocuk sağlığıyla ilgili bilgilendirme seminerleri, çocuklara ve gençlere yönelik toplantılar, Kürtçe eğitim kursları verilebilir. Ayrıca bu kültür merkezinde düzenli olarak her gün kadınlarımıza maddi destek sağlamak ve Kürt kültürünü unutturmamak amaçlı kilim dokumacılığı kursu, dikiş-nakış kursu, hurç-çorap-örme kursu ayrıca Kürt kıyafeti şel-şepık ve fistan dikim kursları düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kadınlar önemli rol oynayacak

“Özgür yönetim ile özgür kimliğe” ana sloganıyla hareket edeceklerini vurgulayan Keve, “Bu yıl yerel yönetimlerde partimiz ilk defa eşbaşkanlık sistemi ile seçimlere giriyor. Bunun amacı yerel yönetimlerde de temsiliyeti sağlamaktır. Bu seçimle demokratik özerklik kavramını yaşamın içine yerleştirmeyi planlıyoruz. Seçimlerde ve yönetimde katılımcı belediyeciliği benimsediğimiz için çalışmaları da bu çerçevede yürüteceğiz. Toplumun bütün renkleriyle halkla birlikte kolektif çalışma yürütüyoruz.  Cinsiyet özgürlükçü ve ekolojik bir belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz. Van Büyükşehir statüsüne kavuştuğu için köylerimizde belediye başkanlığı için oy kullanacak. Bu nedenle kendimizi daha şanslı görüyoruz. Çünkü köylerde yaşayan vatandaşlarımız bizleri tanıyor. Bizde onların sorunlarını çok iyi biliyor ve çözmek için söz veriyoruz. Çatak’ta oy oranımızı artırarak belediyeyi kazanacağız. Kadınların seçimlerde önemli rol oynayacağına inanıyorum. Gitmediğimiz köy, mezra ve mahalle kalmayacaktır. Kendimizi ve Çatak için yapacaklarımızı anlatacağız”dedi.

Bakmadan Geçme