• Haberler
  • Güncel
  • Şehir merkezindeki umumi tuvalet sorunu vatandaşları mağdur ediyor

Şehir merkezindeki umumi tuvalet sorunu vatandaşları mağdur ediyor

Van şehir merkezinde sayıca az, mevcutlarınında hijyen ve temizlik açısından bakımsız ve yetersiz olduğu umumi tuvaletler insanların mağduriyet yaşamasına neden oluyor.

Vatandaşlar, çarşı-pazar, park ve yeşil alanlarda mescit, umumi tuvalet ve bebek bakım odalarının yeteri kadar bulunmadığını belirterek yetkililerden sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyor. Binlerce yerli ve yabancı turistin günlük olarak Van'ı ziyaret ettiği düşünüldüğünde, umumi tuvaletlerin eksikliği ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Van halkının ve ilimizi ziyaret etmek için gelen yerli ve yabancı turistlerin mağduriyet yaşadığı umumi tuvalet sorunuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda, çarşı-pazar, park ve yeşil alanlarda temiz ve hijyenik ortamlara sahip umumi tuvaletlerin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğu vurgulandı. Ayrıca, bebekli annelerin bebeklerinin altını değiştirebilecekleri ve çocuklarını emzirebilecekleri alanların yetersizliği dile getirildi.

Gerek yerli halk, gerekse Van'ı ziyaret eden yabancı turistler, umumi tuvaletlerin yeterli olmaması nedeniyle günlük ihtiyaçlarını gidermekte zorluk yaşadıklarını belirterek, özellikle yoğun turist akışının olduğu bölgelerde, temiz ve kullanılabilir umumi tuvaletlere olan ihtiyacın daha da arttığını ifade ettiler. Turistlerin Van'ı ziyaret ettiklerinde karşılaştıkları bu sorun, şehrin turizm potansiyelini olumsuz yönde etkilemekte ve ziyaretçilerin memnuniyetini azaltmaktadır. Şehrin gelişmişliği ve temizliği konularının başında umumi tuvalet sayıları, tuvalet kullanımı, bakımı ve hijyeni ilk sıralarda gelmektedir. 

Vatandaşlar, yetkililerin derhal harekete geçerek temiz ve hijyenik ortama sahip bakımlı umumi tuvaletlerin sayılarını artırmalarını ve bu alanları ihtiyaç duyulan yerde erişilebilir hale getirmelerini talep etmektedirler. Ayrıca, bebekli annelerin ev dışındayken bebeklerinin altını değiştirebilecekleri ve çocuklarını emzirebilecekleri özel alanlara ihtiyaç olduğunu belirttiler. 

Umumi tuvalet sorununun çözülmesiyle birlikte Van şehir merkezinde hem yerli halkın hem de turistlerin daha rahat gezip dolaşıp, gönüllerince alışveriş yapacakları düşünülüyor. Bu durum, Van'ın turizm potansiyeli açısından, ziyaretçilerin şehirden daha mutlu izlenimle ayrılmalarına neden olacaktır.
Şehir merkezinde umumi tuvalet sorununun çözümü için yerel yönetim ve ilgili kurumlar arasında işbirliğinin sağlanması, insanların mağduriyetlerinin giderilmesi, temiz ve hijyen, kurallarına uygun umumi tuvaletlerin artırılması, sürekli temizlik ve bakımlarının yapılması Van'ın önemli eksikliklerinden olan tuvalet sorununun çözüme kavuşması turizm ve halk sağlığı açısından önemli bir adım olacaktır. 

Bakmadan Geçme