• Haberler
  • Güncel
  • İpekyolu kaymakamlık binası inşaatında sona gelindi

İpekyolu kaymakamlık binası inşaatında sona gelindi

Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yaptırılan İpekyolu Kaymakamlığı hizmet binası inşaatında çalışmaların son aşamaya geldiği açıklandı. 

Van'ın en büyük merkez ilçesi İpekyolu'nda, birçok kurumu tek çatı altında birleştirerek hizmet verecek olan kaymakamlık binası, Vali Mithatbey Mahallesi Çavuşbaşı sokak eski Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arazisi üzerinde inşa ediliyor.

Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Menka Elektrik, Tarım ve Hayvancılık İthalat, İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi firmasına ihale edilen İpekyolu Kaymakamlığı hizmet binası inşaat çalışmalarında sona gelindi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü eski binası yerinde 20 Mart 2023 tarihinde inşaatına başlanan İpekyolu Kaymakamlığı hizmet binası 4 kattan oluşacak. 96 milyon 252 bin 252 lira 69 kuruş bedelle yaptırılan binanın Temmuz ayında hizmete açılması hedefleniyor. 

Kaymakamlık birimlerinin yanı sıra birçok kamu kurumunun aynı çatı altında toplanarak tek yerden kaymakamlık binasında hizmet verecek. Bina toplamda 1960 metrekare alana sahip olup inşaatın zamanında tamamlanacağı belirtildi.

Modern binanın tamamlanmasıyla vatandaşların hizmete tek bir yerden kolay ulaşması suretiyle zaman tasarrufu, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulması hedefleniyor.

İpekyolu’na kazandırılacak modern ve son teknoloji altyapıya sahip yeni kaymakamlık binasında vatandaşların birimlere rahat ve kolay ulaşmaları sağlanması için gerekli olan her şey düşünülerek 4 kat olarak inşa ediliyor. 

Modern binada çok amaçlı konferans ve toplantı salonu, oto park alanı, tören alanı, engelli ve yaşlı vatandaşlar için engelli asansörü bulunacak. 

Kaymakamlık binası tamamlandığında, farklı yerlerde hizmet veren kurumlar tek çatı altında toplanarak vatandaşlara günün şartlarına uygun modern bir kamu hizmeti sunulacak. 

Bakmadan Geçme