Hacca gidecek Vanlılara seminer verildi

Van İl Müftülüğü tarafından 2024 yılında hacca gidecek olan Vanlılara 'Hac Eğitim Seminerleri' verildi.

Van İl Müftülüğü, 2024 yılında kutsal topraklara hac ibadetini yerine getirmek üzere hazırlanan Vanlı hacı adaylarına yönelik "Hac Eğitim Seminerleri" düzenledi.

Van İl Müftüsü, seminerde açılış konuşması yaparak, "Hac ibadeti, Müslümanlar için önemli bir ibadettir ve manevi bir yolculuktur. Bu nedenle, hacı adaylarımızın bu kutsal yolculuğa hazırlıklı olmaları ve ibadeti doğru bir şekilde yerine getirmeleri büyük önem taşımaktadır. Hac ibadetinin her aşamasında Rabbimize daha yakın olmak ve manevi bir derinlik elde etmek dileğiyle, hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum." İfadelerini kullandı.

Açılış konuşmasını İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık yaptığı seminerde İl Müftü Yardımcıları Abdullah Temizkan ve Melike Seyitoğlu Özkan ile Şube Müdürü Mahmut Çakır "Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki" konusunda hacı adaylarına uygulamalı hac eğitimi verildi. Seminerin ardından Van İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal, namazlık, tesbih ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi hediye edildi.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme