• Haberler
  • Güncel
  • Başkan Kandaşoğlu duyurdu: Bizi Urartulara götürecek!

Başkan Kandaşoğlu duyurdu: Bizi Urartulara götürecek!

VATSO Dernek Başkanı Zahir Kandaşoğlu büyük bir hayalinin gerçekleşeceğini duyurarak  Van'ın Edremit ilçesinde bulunan Menua kanalının geçtiği yakın yerde açılacak olan TARIRIA bir nevi Van'ın Mutfak Sanatları ya da Gastronomi Akademisi olacağını belirtti.

VATSO Dernek Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van'ın Edremit ilçesinde bulunan Menua kanalının geçtiği yakın yerde açılacak olan TARIRIA'nın büyük bir hayalin gerçekleşmesi olduğunu duyurdu. 

TARIRIA, adını Van Gölü’nden, Süphan Dağı’ndan, Ahtamar Adası’ndan ve Urartular’dan ilham alanların coğrafyadan  alarak bir nevi "Van'ın Mutfak Sanatları veya Gastronomi Akademisi" olacak. Kandaşoğlu, yaptığı açıklamada, TARIRIA'nın sadece bir yemek okulu olmayacağını, aynı zamanda Van'ın yöresel lezzetlerini tanıtmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir merkez olacağını belirtti. Ayrıca, TARIRIA'nın Van'ın gastronomi potansiyelini artırmak ve bölge turizmine katkı sağlamak için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Başkan Kandaşoğlu; “Bundan 7 yıl önce "Van'ın Gelecek Vizyonu" kitapçığında büyük bir Not düşmüştük, Van Mutfak Sanatları Akademisini kuracağımı söylemiştim. O hayalim gerçek oldu. Edremit'te tarihi Menua kanalının geçtiği yakın yerde açılacak olan TARIRIA bir nevi Van'ın Mutfak Sanatları ya da Gastronomi Akademisi olacak. Van'ın marka şehir olmasında önemli rol oynayacak. Bizi Urartulara götürecek, bereketli topraklar yeniden hayat bulacak. Burası Vangölü kenarında dünyanın çeşitli yerlerinden gelen grupları ağırlayacak. Buranın Van turizmine ciddi katkısı olacak. Hayalimi gerçeklestiren ekibi yürekten kutluyorum. Bu yer Van mutfağını dünyaya açacak. Buraya gelenler bu sayede Urartu Medeniyetini tanıyacak. Van'ın Urartulardan günümüze gelen su kanallarını ve kalelerini görecek. Van'ın tarihî zenginliği ve doğal güzelliğiyle tanışacak. Van gastronomiyle büyüyecek ve gelişecek. Bunu yıllar önce söylemiştim. Bu dev yatırımı görünce o kadar mutlu oldum ki, duygulanmamak elde değil. Bu eseri Van'a kazandıran iş insanı Bekir Kaya'dan Allah razı olsun. Kendisini tebrik ediyorum, emeği geçenlere tek tek teşekkür ediyorum.” İfadelerinede yer verdi.
Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme