ETKİLİ İLETİŞİM SEMİNERİNE YOĞUN İLGİ

Arlem Akademi tarafından hafta sonu Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) düzenlenen eğitimci Özlem Çetin'in konuşmacı olarak katıldığı “Etkili İletişim ve Beden Dili, İnsanları Etkileme ve İkna Etme Yöntemi, Motivasyon ve Verimli Çalışma Yöntemleri ve Topluluk Önünde Etkili Konuşabilme” eğitim semineri yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Rıdvan Can

TSO toplantı salonunda gerçekleşen seminerde katılımcılara topluluk önünde özgüvenle iletişim kurabilme, etkileyici biçimde ifade etmelerini sağlayacak etkili ve akıcı konuşma becerisi kazandırma konularında eğitim verildi. Eğitimci Özlem Çetin tarafından verilen eğitimde ses tonu, vurgulama ve nefes ayarlama, beden dili, göz teması, jest, mimiklerin etkili bir şekilde kullanımı, konuşmalarda ikna etme metotlarını etkin bir şekilde kullanabilmeye yönelik bilgiler aktarıldı.

Katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı eğitim seminerinde topluluk önünde konuşma teknikleri, beden dilini etkin kullanabilme, bilinçaltı ikna teknikleri, doğru nefes kullanımı ve diyafram egzersizleri, prova ve hazırlık aşamaları, canlandırma egzersizleri konularında bilgiler ve örnek uygulamalar katılımcılarla paylaşıldı. Halkla ilişkilerin önemine değinen Çetin'in iş ve aile yaşamından örnekleri paylaşarak renk kattığı, etkili iletişim ile interaktif hale getirdiği seminere katılanlar, sunumu yoğun ilgiyle dinledi. Seminerde diksiyon egzersiz uygulaması sırasında eğlenceli anlar yaşandı.

Çalışanlar arasında iletişimi iyi kurarsak verimliliği de arttırmış oluruz diyen Çetin, “En etkili iletişim kurum içinde karşılıklı sevgi ve saygıyı kurmaktan geçer. Çalışanın memnuniyeti, çalışanlar arasında ön yargıların kaldırılması ve iç iletişimin iyi kurulmasıyla mümkündür” dedi. Seminere katılanlar memnuniyetlerini dile getirerek organizasyonundan dolayı Arlem Akademi yetkililerine teşekkür etti.

Bakmadan Geçme