EDREMİTSPOR ŞAMPİYON

Van 2'ci Amatör futbol liginde mücadele eden Edremitspor İŞGEM Spor Tesislerinde 1974 Vanspor ile oynadığı maçta güçlü rakibiyle 0-0 berabere kalarak Lig şampiyonu olurken, 1974 Vanspor ise aldığı 1 puanla Edremitspor'un ardından lig ikincisi olarak 1'ci Amatör Lige yükselme başarısını gösterdi.

Rıdvan CAN

Lige şampiyonluk parolasıyla çıkan Edremitspor bir üst lige çıkma başarısını haftalar önce garantilemesine rağmen 1974 Vanspor karşısına 3 puan için çıkarken 1974 Vanspor'a ise bir üst lige çıkması için 1 puan yetiyordu. İki takımda kazanmak için güzel bir futbol ortaya koyarken birçok pozisyondan da yararlanamayınca maç başladığı gibi bitti.

1.Amatör lige yükselen Edremitspor kulübü Başkanı Başkanı Ahmet Bilici, Şampiyonluk kupasını babası Memet Bilici'ye hediye ederken, duygularının şöyle dile getirdi. "Futbolcularımıza ve teknik heyetimize bize böyle bir gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Edremitspor kulübü küllerinden doğan bir takım. Kimse bu takımın başaracağına inanmıyordu. Bizler bu takıma güvendik ve lige şampiyonluk hedefiyle çıktık. Güçlü bir takım olduğumuzu herkese gösterdik. Şimdi hedef 1. Amatör Liginden şampiyonluk İnşallah bu takım BAL Ligi'ne de çıkacak. 1. Amatöt Ligi'nde de başarıdan başarıya koşacağız. Futbolcularımıza teknik heyete, taraftara, spor basınında bizi her maçta takip eden gazeteci Rıdvan Can'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Beraberlikle sonuçlanan maçın ardından maçı yöneten yan hakem Memet Yavuzcan ve Edremitspor Antrenörü arasında sözlü tartışmadan dolayı gerginlik yaşandı ve yan hakemin gözüne aldığı darbe ile yerde kaldı olay büyümeden güvenlik güçleri sahaya girerek önledi. daha sonra İki takım futbolcuları saha içerisinde bir üst lige çıkmanın sevincini doyasıya yaşadı. Şampiyonluk kupasını kaldıran Edremitspor futbolcularına kulüp yönetimi tarafından teşekkür belgesi verildi.

Bakmadan Geçme