ADAYLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Ak Parti Van milletvekili adayları düzenlenen mitingde tanıtıldı. AK Parti adaylarını taşıyan seçim otobüsü, Kazım Karabekir Caddesi’ni geçerken bir grubun taşlı ve yumurtalı saldırısına uğradı.

Ak Parti Van milletvekili ve 1. sıra adayı Burhan Kayatürk aday tanıtım mitinginde yaptığı konuşmada “ Birilerinin artık çıkıp bu HDP'ye bir şey söylemesi lazım. Bu nedir Allah aşkına. Daha bugün bismillah dedik, camlarımız kırıldı” dedi.

Yumurta ve taşlı saldırı

AK Parti İl Başkanlığı milletvekili aday tanıtım mitingine katılmak üzere hafta sonu Ankara'dan gelen milletvekili adayları Ferit Melen havaalanında partililer tarafından karşılandı. Konvoy halinde şehir merkezine geçen adayları ve parti yetkililerini taşıyan otobüs Kazım Karabekir Caddesi’nde “ Yuh” çeken bir grubun yumurta ve taşlı saldırısına uğradı. Otobüs camlarının taşlarla kırıldığı saldırıda otobüste bulunanlardan bazıları yaralanırken kısa süreli panik yaşandı.

Eski Devlet Hastanesi yanında yer alan AK Parti İl binası önünde yapılan mitingde 8 milletvekili adayı partililer ve vatandaşlarla buluştu. Tanıtım mitingine Ak Parti Van milletvekili adayları Burhan Kayatürk, Ömer Çaha, Nahide Hakan, Faruk Alpaslan, Hamdullah Şevli, Özge Burak Değer, Yakup Aladağ, Nizamettin Ağar’ın yanı sıra Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve İlçe Başkanları katıldı.

“Haziran seçimlerinde iddialıyız”

Tanıtım mitinginde ilk konuşmayı AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda yaptı. Soğanda 120 milletvekili aday adayına teşekkür ederek başladığı konuşmasında,  " 7 Haziran seçimlerinde iddialıyız. 8 Haziran sabahı Şengal'e, Kobani'ye ve Filistin'e selam duracağız. Tüm aday adaylarımız birbirinden değerli. Ama genel merkezimiz takdir etti. Ak davamıza, hepsini layık gördüğü halde 8 arkadaşımızı buraya barış için, huzur için, hizmet için selamet için gönderdi. 7 Haziran’da sandıkları kapatacağız ve hep birlikte Ankara’ya yeni Türkiye’nin temelleri atılırken 400 milletvekiliyle, ayağımıza pranga olmuş 1980 darbenin anayasasını bir tarafa atarak yeni milletvekillerimizle birlikte bu yeni anayasayı değiştireceğiz " dedi.

 

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda'nın ardından gergin ve moralleri bozuk olduğu gözlenen milletvekili adayları mitinge katılanları selamlamaları sonrası kısa konuşma yaparak kendilerini tanıttılar.

“Bu toprakların çocuklarıyız”

İlk konuşmayı yapan AK Parti Van milletvekili 4. sıra adayı Faruk Alpaslan HDP'ye Kürt söylemi üzerinden yüklenerek, " Burada geçmişimizle övüneceksek gerçek manada eğer sen  Kürtsen, ben Kürt oğlu Kürdüm. İnkâr ve asimilasyona son diyen bir davanın neferleriyiz. Her zamankinden daha çok birlik ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Aydınlık bir Türkiye ve dünden daha gelişmiş bir Van için çalışacağız. Kan ve gözyaşına son vermeye geliyoruz. Gençlerimizin, kadınlarımızın işe, istihdama ihtiyacı var. Biz dışarıdan gelen neferler değil bu toprakların çocuklarıyız. Bu nedenle sorunlara hâkimiz. Kardeşliğimizin pekişmesi için bu anayasanın değişmesi gerekir. Bu nedenle bunu yapacak olan tek parti de AK Partidir. Bize taş atanın elini tutacağız, ayağını öpeceğiz. Gelin bu sorunu birlikte çözelim diyeceğiz”  dedi

 

“Kapı kapı dolaşacağız”

 

Bölgeye kardeşliğin ve huzurun gelmesi için mevcut anayasanın değişmesi gerektiğinin altını çizen Alpaslan, bununda AK Parti'nin gümbür gümbür gelmesine bağlı olduğunu belirterek,"Burada hakikaten sorun yok mudur? Vardır. Ölüm yok mudur? Vardır. Halen öldürülmüyor muyuz? Öldürülüyoruz. O zaman buna dur diyen AK Parti'ye neden katılmıyorsunuz? Bizler seçim kampanyası çerçevesinde kapı kapı dolaşacağız. Bize taş atanın elini, ayağını öpeceğiz. Gel bu sorunu birlikte bitirelim' diyeceğiz" şeklinde konuştu.

“Bu liste kıymetli insanların olduğu bir listedir”

Diğer adayların konuşmasının ardından konuşan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, listelerin kendisi ve il başkanı tarafından değiştirildiği iddialarının asılsız olduğunu kaydederek  "Bu liste birbirinden kıymetli insanların olduğu bir listedir. Ama Allah şahittir bu liste benim listem, il başkanımızın listesi değil. Bu liste, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla oluşmuş, AK Parti'nin ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun listesidir. Ben Başbakanıma gittim ama bir liste vermedim. Sadece burada olması gereken insanları, aşiretleri söyledim. Bunun yanında Başbakanıma bir şey daha söyledim. Sayın Başbakanım eğer ben bu dönem Van'da aday olursam halkıma hizmet edeceğim için sevinirim ama aday olmasam Allah şahittir yine birinci sıra milletvekili adayı gibi çalışacağım. Elleriniz rahat olsun. Ben listede olmak zorunda değilim" dedi.

“Bunların barışla problemi var”

Ankara'dan Van'a, genel merkezlerinin üzerlerine yüklediği büyük sorumluluk ve bu sorumluluğu yerine getirme heyecanı ile geldiklerini ancak her seçim döneminde yaşanan saldırıların bu dönemde de başlatıldığını ifade etti. Bölgede barış ve kardeşlik temelinde tüm siyasilerle el ele vererek hizmet üretmek istediklerini kaydeden Kayatürk, şöyle konuştu: " Van'ın merkezine sevgi, heyecan ve coşkuyla girdiğimizde yine terbiyesizliklerle karşılaştık. Yine yumurta attılar. Yumurta atmak edepli olmasa bile, medeni bir protesto şeklidir. Sonra peşinden baktık ki, bunların bir damarında problem, sıkıntı var. Bunlar bu taşları ellerine alıp birilerinin kafasına atmadan rahat edemiyorlar. O taşı attılar, camlarımızı kırdılar ve arkadaşlarımıza saldırdılar. Allah aşkına biz bu insanlarla nasıl götüreceğiz bu işi.. Kurdukları her partinin başına 'demokrasi', parti ismi içerisine mutlaka 'barış' getirecekler, sonra da bunları yapacaklar. Bunların barışla problemi var.”

 

“Bunlar Van'a yakışmıyor”

HDP'ye bir şey söylemesi lazım diyen Kayatürk şunları kaydetti: “Biz bunlarla barış içerisinde bir yarış olsun istedik. Sizin kadın kolları il başkanınızın ve bir parçanız olan eşinizin olduğu cama, kocaman taşlar geliyor. Bu camlar paramparça ediliyorsa, sizin de elbette ruh halinizde bir değişiklik olacaktır. Dolayısıyla bunlar Van'a yakışmıyor, bunların yapılmaması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı, belediye başkanları, buradaki insanlar, iş yerlerine molotof kokteylleriyle saldırılsın, camları kırılsın diye sizi seçmedi. İnsanlar burada hizmet için sizi seçti. İnsanlar burada, molotof, taş, kriz, karışıklık istemiyor. İnsanlar sizden hizmet istiyor. Birilerinin artık çıkıp bu HDP'ye bir şey söylemesi lazım. Bu nedir Allah aşkına. Daha bugün bismillah dedik, camlarımız kırıldı. Allah'ın izniyle 8 Haziran'da halk cevabını fazlasıyla verecektir."

Mitinginin ardından milletvekili adayları, il ilçe başkanları, belediye başkanları,kadın ve gençlik kolları başkanları il başkanlığına geçti.

 


 

Bakmadan Geçme