AK Parti Konvoyuna Saldırı

AK Parti Van Milletvekili adayları bugün Van’a geldi. Milletvekili adayların tanıtılacağı AK Parti İl Binası önüne gitmek istersen bir grup tarafından Protesto edildi.

İlhan Siyahtaş

AK Parti Van Milletvekili adayları konvoy halinde aday tanıtımının yapılacağı yer olan AK Parti İl Binası önüne gitmek istersen yolda bir grubun yumurtalı ve taşlı saldırısına uğradı.  Adayları taşıyan seçim otobüsü Van Ferit Melen Havaalanı'ndan Beşyol Mevkii'ndeki AK Parti il binası önü doğru gelirken, kentin en kalabalık yerlerinden Kazım Karabekir Caddesi'nde 20-30 kişilik bir grubun protestosuyla karşılaştı. 'Yuh' çekilerek büyük çoğunlukta yumurtaların atıldığı saldırıda bazı kişilerin de adayların içinde bulunduğu seçim otobüsüne taş attıkları belirtildi.

Aday tanıtımda saldırı ilgili açıklama yapan AK Parti birinci sıra adayı ve mevcut Milletvekili Burhan Kayatürk “ Seçim otobüsümüz taşlı ve yumurtalı saldırıya uğradığı. Bugün çok sakin bir konuşma yapmak istedim. 'Bunlarla barış içerisinde bir yarış olsun' dedik. Siz kendinizi benim yerime koyun. Eğer sizin kadın kolları il başkanınızın ve bir parçanız olan eşinizin olduğu cama kocaman taşlar geliyorsa ve o camları paramparça ediyorlarsa ve o taşlar içeri giriyorsa sizin elbette ruh halinizde bir değişiklik olacak. Bunlar Van'a yakışmıyor. Bunların yapılmaması lazım" dedi. 

Bakmadan Geçme