• Haberler
  • Güncel
  • Milletvekili Türkmenoğlu'ndan Van Gölü Anaokulu'na ziyaret

Milletvekili Türkmenoğlu'ndan Van Gölü Anaokulu'na ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van Gölü Anaokulu'nu ziyaret etti. 

Türkmenoğlu, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Van Gölü Anaokulu'nun 12 derslikli ve modern bir yapıya sahip olduğunu belirtti. 

111 yeni anaokulunun yapımının tamamlandığını ve Van Gölü Anaokulu'nun bu okullardan biri olduğunu ifade etti. Ayrıca, Van'da son 24 ay içinde 111 anaokulu ve kreşin tamamlandığını 8 adet okulun inşaatının devam ettiğini, yapımı devam eden okulların yeni eğitim, öğretim yılına yetiştirilerek Eylül ayına kadar tamamlanacağını belirtti.

Milletvekili Türkmenoğlu'ndan Van Gölü Anaokulu'na ziyaret

Türkmenoğlu, anaokulunun bulunduğu alanda engelliler için özel bir kampüsün kurulduğunu sözlerine ekledi. Bu kampüste engelliler için anaokulu, ilkokul, uygulama ortaokulu ve lise ile sosyal hizmet kampüsü bulunuyor.

Okullara yapılan yatırımlardan bahseden Türkmenoğlu, 300 okula voleybol ve basketbol sahası 300 okula kütüphane kurulduğunu 75 okula halı saha inşa edildiğini belirtti. Ayrıca, okullara 50 milyon TL değerinde spor malzemesi ve 4 milyon adet kitap sağlandığını ifade etti. Bunun yanı sıra, 11 bebek, çocuk kütüphanesinin yapıldığını paylaştı.

Türkmenoğlu, yarının geleceği, ülkenin umudu olan çocuklarımıza herşeyin en iyisini, en güzelini yaparak memleketin kalkınmasında bugünün küçükleri, yarınların büyükleri olarak söz sahibi olup ülkemizi, ilimizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olanlar bugünün çocuklarıdır. Çocukların her alanda gelişiminin önemli olduğunu vurgulayarak, bu tür eğitim yatırımlarının devam edeceğini belirtip, çalışmalara katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 
 

Bakmadan Geçme