Van için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, Van ve çevresi için hava durumuyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. 

Yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu olacağı ve öğle saatlerinden itibaren zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı gök gürültülü sağanak yağışların beklenildiği belirtildi. Ayrıca, rüzgarın doğulu ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörüldü. Van Gölü için ise parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların da görüleceği ifade edildi.
Meteoroloji yetkilileri, bu hava koşullarının etkisiyle hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini tahmin ettiklerini açıkladı. Gün içinde Muş'ta 20, Bitlis'te 16, Hakkâri'de 19 ve Van'da ise 18 dereceye kadar yükselebilecek sıcaklıklar bekleniyor.

Uyarıda, gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olabileceği belirtildi. Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabileceği vurgulandı. Vatandaşların bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

Van ve çevresinde yaşayanlar başta olmak üzere tüm bölge halkının, güncel hava durumu bilgilerini takip etmeleri ve meteorolojik uyarılara dikkat etmeleri önem taşıyor. Tedbirli olunmadığı takdirde olası olumsuzlukların önüne geçilememesi ve güvenlik risklerinin artması söz konusu olabilir.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme