Van Valiliğinden uyarı!

Van Valiliği tarafından bugün için meteorolojik değerlendirme yapılarak Vanlılara ani sel, su baskını gibi olumsuz durumlar için uyarıda bulundu.

Van Valiliği, Vanlılara hava durumu uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, bölge genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bugün ( 02 Mayıs Perşembe) öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Bu nedenle, vatandaşların önlem alarak dışarı çıkmadan önce hava durumuyla ilgili güncel bilgileri kontrol etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları istendi.

Van Valiliği, halkın güvenliği ve can güvenliğinin korunması için gerekli tüm önlemlerin alındığını ve sürecin yakından takip edildiğini belirtti. Vatandaşların bu uyarıları dikkate alarak gerekli önlemleri almaları ve mümkünse evlerinden çıkmamaları tavsiye edildi. Hava durumunun olumsuz etkilerine karşı tedbirli olmak ve güvenliği sağlamak adına Van Valiliği ve ilgili kurumlarca gerekli çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. Vatandaşların güvenliği ve sağlığı için alınan bu önlemlerin önemine vurgu yapıldı.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme