VAN REKORA HAZIR

1 Haziran Pazar günü yapılacak olan “Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası” organizasyon hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Kahvaltıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı Rıfat Hisrcıklıoğlu’nun yanı sıra 20’ye yakın oda başkanının katılması bekleniyor. Rekor alanında Manisa Soma’da hayatını kaybeden madenci işçi aileleri için Van’da açılan yardım kampanyasında toplanan yardım miktarı da açıklanacak.

İlhan SİYAHTAŞ

Hafta sonu yapılacak olan ‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ rekor denemesi hazırlıklarında son aşamaya gelindi.   1 Haziran 2014 Pazar günü Van Kalesi Atatürk Kültür Park alanında yapılacak kahvaltı organizasyonun Ticaret ve Sanayi Odası personeli tarafından yürütülüyor. Hazırlıklara valilik, büyükşehir belediyesi, üniversite, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, kahvaltıcılar, işlemeciler, esnaflar, öğrenciler ve vatandaşlar destek veriyor.  

Dünyanın en kalabalık sofrası rekor denemesine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı Rıfat Hisrcıklıoğlu’nun, Milletvekillerinin yanı sıra İstanbul, Anakara Ticaret Odası, Antalya, Isparta, Edirne, Hopa, Erzurum, Didim, Boçka, Artvin, Tatvan, Yüksekova, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katılacak. İstanbul Van Vakfı, Ankara Van Vakfı, Antalya Van Vakfı, İstanbul Van Dernekleri Federasyonu ve çok sayıda Vanlı iş adamı Van dışında yaşayan Vanlılar ile Van’ı seven Van dostları kahvaltıya katılacak.

Bu arada Van kahvaltısı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girme organizasyonunda kahvaltıya katılacaklar için özel jelatin içinde Van’a özgü otlu peynir, murtuğa, kavut, cacık, beyaz peynir, tahin, pekmez, bal, tereyağı, sucuk ve domates, helva, zeytin, biber,  gibi 20 çeşit kahvaltı ürününün yer aldığı 35 bin kahvaltı paketi hazırlandı. Kahvaltı paketlerini oda personeli ve gönüllü öğrencilerden oluşan 50 kişilik ekip üç gün içinde hazırladı. Steril ortamda bulunan kahvaltı kutuları 1 Haziran sabah gün ağarmadan, rekorun yapılacağı alana götürülecek.

Rekor denemesinin yapılacağı alanda yönlendirme levhaları hazır hale getirilirken Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri tarafından elektrik sistemleri kontrol edilerek olağan dışı enerji kesintisine karşı gerekli önlemler alındı. Sayımı gerçekleştirecek olan 20 adet elektronik turnike,  güvenlik kameraları, 25 bin sandalye, 6 bin masa, 200 çardak ve 2 bin yer sofrasının yanı sıra  60 çay, 20 kahvaltı paketi, 10 sıcak ikram dağıtım istasyonu kurulacak.

Sponsor stantları, yönlendirme levhaları Atatürk Kültür Parkı girişine monte edilecek. Alan organizasyon firması tarafından gelin gibi süslenirken alan ve çevresinde İpekyolu belediyesi temizlik ekipleri tarafından çevre temizliği yapılacak.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı kentin belli noktalarından  “Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası” rekor denemesinin yapılacağı Atatürk Kültür Parkına vatandaşları ücretsiz taşıyacak. Şoförler ve Otomobilciler Odası ulaşıma ücretsiz destek sağlayacak. Yüzüncü Yıl Üniversitesi kendi servisleriyle personel ve öğrencilerini rekor alanına taşıyacak.  

Alanda Manisa Soma’da hayatını kaybeden madenci işçi aileleri için Van Valiliği öncülüğünde açılan yardım kampanyasında toplanan yardım miktarı anons edilecek.

Rekor denemesi öncesi ve sonrasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi ve Trabzon Halk Oyunları    ekipleri ile amatör müzik ekipleri tarafından gösteri yapılacak. 

Bakmadan Geçme