Rescate Otel’den Öğretmenlere Tiyatro Sürprizi

Rescate Otel Van’da bir ilki gerçekleştirdi. Bu yıl öğretmenler günü için Geleneksel Türk Tiyatrosunun en iyi örnekleri arasında yer alan İstanbul Oda Tiyatrosu’nun “Meyhane” adlı oyununu öğretmenlerle buluşturdu.

Rıdvan CAN

Rescate Otel’in özel davetlisi olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü için İstanbul’dan gelen Oda Tiyatrosu’nun sahnelediği “Meyhane” adlı oyun büyük ilgi ve alkış aldı.  Öğretmenler gününde sahne alan tiyatro izleyicileri Oda Tiyatrosu’nun ‘‘Meyhanede’’ oyununu yiyecek ve içecekler eşliğinde izlediler.  Rescate Otel konukları tiyatroda oyununa kimi zaman oyuncu olarak katılarak fasıl müziğin dinletisi ile hem eğlendiler hem de stres attılar.

 

ÖĞRETMENLERE SÜRPRİZ

Van ve İlçelerden  geceye katılarak ilgi  gösteren  öğretmenler 24 kasım öğretmenler gününde  Rescate Otel’de   bulunmaktan büyük keyif aldıklarını dile getirdiler. Rescate Otel Genel Müdürü İrem Tinli Angün, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerimize özel ve farklı bir gece  hazırlamak istedik. Sürpriz yaparak İstanbul’dan Oda Tiyatro ekibini Van’a getirdik. Hem sanata katkı sunduk hem de öğretmenlerimiz ve ailelerini mutlu etmek istedik. Böylesine anlamlı bir günde tüm öğretmenlerimiz ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduk. Van Recate Otel Ailesi olarak tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum' dedi.

MEYHANE” ADLI OYUN

 

İzleyiciler bir Ermeni meyhanesinde geçen o zamanlar kimsenin kimseyi hor görmediği, din, dil ayrımı yokken herkesin "biz" dediği dönemlerde yaşanmış olması olası bir sohbetin tam arasında kaldı. Seyirci olma şansı olmadığı oyunda  konuklar kadeh kaldıran bir külhani ya da madama oldu.

KALABALIK BİR KADRO ROL ALDI
Rescate Hotel  “Oda Tiyatrosu” etkinliğinde Kaan Erkam’ın yazıp yönettiği “Meyhanede” adlı iki perdelik oyunda Kaan Erkam, Tevfik yapıcı, Levent Tayman, Barış Akengin, Süreyya Sönmez, Berat Beyoğlu, Miray Ersoy, İlayda Fidanlık, Bülent Altıntoprak, Niyazi Gezer, Kirkor Sar, Beste Hoşses, Aris Bayraktar, Şebnem Nuray, Tanfer German, Ece Zarp, Semir bolat, Seher Çelen, Ömer Büyükbaş, Duygu Aydın’dan oluşan kalabalık bir kadro yer aldı. Oyunda Fasıl Ekibi yanında ses ve ışık yönetimini Veli Ülkü yaparken Çağla Çolak koordinatörlük yaptı. 

Bakmadan Geçme