Cemreleri dört gözle bekler olduk

HAVAYA, SUYA, TOPRAĞA CEMRE: Kış aylarından sonra Baharın gelişini müjdeleyen cemreler Ateş hali, Yanmış halde, Kor ateş anlamlarına gelen ısınmayı ifade eder.

HAVAYA, SUYA, TOPRAĞA

 

CEMRE: Kış aylarından sonra Baharın gelişini müjdeleyen cemreler Ateş hali, Yanmış halde, Kor ateş anlamlarına gelen ısınmayı ifade eder.

 

1. Cemre 19-20 Şubatta Havaya

 

2. Cemre 26-27 Şubatta Suya

 

3. Cemre 5-6 Martta Toprağa düşer.

 

Halk takvimi ve inanışına göre Kasım günlerinin 100. Gününden sonra havanın, suyun, toprağın ısınmasına inanılan günlerdir.

 

Doğu Anadolu'da yaşanılan Çetin kış, son yılların en çok yağan karı, hayatı olumsuz yönde etkilerken, Yaşanılan Depremler, Çığ olayları cemreleri dört gözle beklememize umut oldu.

 

Sosyal medya üzerinden Vanlılara laf sokmaya çalışanların boş yere, boş laflar peşinde olduklarının farkına varmalarını üzülerek belirtmek istiyorum. 

 

Henüz güzel ilçemiz, Bahçesaray karayolun da iki çığ felaketinde 41 vatandaşımızı kaybetmenin, 84 insanımızın yaralı olduğunu ve hala kar altında çıkarılmayı bekleyen itfaiye erinin acılarını unutmazken, bizler neyin tartışmasını yapmaya devam ediyoruz.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme