BÜYÜKŞEHİR TUŞBA'DA YOL ONARDI

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Tuşba ilçesine bağlı mahallerde 210 kilometre tarım arazi yolunun bakım ve onarımını yaptı.

Vansesi Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi Yol yapım ve bakım çalışmalarına devam ediyor. Yol Yapım ve Onarım Dairesi başkanlığı ile Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ulaşım güçlüğü yaşanan mahallelerde, tarımsal ve hayvansal üretime yönelik iyileştirme çalışmaları kapsamında mahallelerde tarım arazi yollarını açıyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına Bağlı Tuşba Şantiye Şefliği, Tuşba ilçesine bağlı 70’e yakın mahallede tarım arazi yolunun onarım ve bakım çalışmasını yaptı. Her gün aralıksız bir şekilde çalışan ekipler, mahalle ve tarım arazi yolları ile birlikte 210 kilometre yolun onarım ve bakımı gerçekleştirdi. 

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Tuşba İlçesine bağlı Sağlamtaş Mahallesi başta olmak üzere birçok mahalleye giderek, yol yapım ve bakım çalışmalarını yerinde inceledi. Eşbaşkan Avcı’ya Meclis Başkanı Cemil Komi, Yol Yapım ve Onarım Dairesi başkanı Cihan Gümüşlü, VASKİ Şube Müdürü ve Belediye meclis üyeleri eşlik etti.
Tarım arazi yolların açılmasını ve onarımı ile ilgili şantiye şefi ve yetkili kişilerden bilgi alan Eşbaşkan Avcı, “Bütün mahallerde yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet alanında üzerimize ne düşüyorsa biz onu yapıyoruz. Şimdi dağ ve yaylalarda bulunan tarım arazi yollarını yaparak çiftçimize destek oluyoruz.  Artık çiftçimiz traktörüyle lüks aracıyla buralara didip gelebilir” dedi.

 

Bakmadan Geçme