• Haberler
  • Güncel
  • Alarm verildi! Kış aylarını elektriksiz geçirebiliriz

Alarm verildi! Kış aylarını elektriksiz geçirebiliriz

Enerji fiyatlarındaki büyük artış ve olası elektrik kesintileri konusunda Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol uyarılarda bulundu.

Alarm verildi! Kış aylarını elektriksiz geçirebiliriz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birol, kış aylarında enerji fiyatlarında ciddi bir artış yaşanabileceğine dikkat çekti. Bu duruma, Rusya-Ukrayna Savaşı, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımları ve Rusya'nın Avrupa'ya gaz ihracatını azaltması gibi faktörlerin yanı sıra, Çin ekonomisindeki büyük enerji talebinin de olumsuz etkisi olduğunu belirtti.

Birol, BBC'ye yaptığı açıklamada, doğal gaz fiyatlarında artışın tüketicileri zor durumda bırakabileceğini vurgulayarak, Çin ekonomisinin hızla toparlanması ve sert bir kış mevsimi yaşanması durumunda bu artışın gerçekleşebileceğine dikkat çekti. Ayrıca, Avrupa'daki hükümetlerin bu süreçte stratejik hatalar yaptığını ve enerji konusunda Rusya'ya aşırı bağımlı olduklarını ve dış politikanın kısa vadeli ticari çıkarlara göre belirlendiğini belirtti.

Birol, "Çin ekonomisinin ne kadar güçlü bir toparlanma yaşayacağını bilemiyoruz" şeklinde konuşarak, bu kış pek çok ülkede elektrik kesintilerinin olasılığının da söz konusu olduğunu ekledi.

 

Bakmadan Geçme