Van'da doğalgaz desteği alanlara müjde

Van'da düzenli doğalgaz ödemesinden yararlanan vatandaşlara destek ödemesi 20 Mayıs Pazartesi günü ödeme yapılacak. Yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre 692 lira ödenecek olan düzenli doğalgaz desteğinden yararlanan vatandaşlar faturalarını e Devlet veya PTT üzerinden yatırabilecek. 

Hükümet, 2023 yılından bu yana uygulamaya koyduğu politika ile, özellikle sabit gelirli aileler başta olmak üzere, Van'daki tüm doğalgaz tüketicilerinin hayat standartlarının korunmasını hedefliyor.  Yetkililer, vatandaşların ödeme sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için, e-Devlet ve PTT gibi alternatif ödeme kanallarını kullanmalarını tavsiye etti.  

Konuyla ilgili olarak edindiğimiz bilgilere göre, "Hükümetimiz, vatandaşlarımızın artan enerji maliyetleri karşısında mağdur olmaması için büyük çaba sarf ediyor. Bu kapsamda, Van'da düzenli doğalgaz desteği alan vatandaşlarımıza 692 liralık bir destek ödemesi gerçekleştireceğiz. Ödemelerin 20 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşmesini planlıyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlar, 20 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek olan 692 liralık doğalgaz desteği ödemesinden faydalanabilmek için, e-Devlet veya PTT şubelerini tercih edebilecekler. Bu sayede, ödeme sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanması önlenecek.

Hükümetin uygulamaya koyduğu destek programı, Van halkının yanı sıra Türkiye genelinde de büyük memnuniyet yaratıyor. Vatandaşlar, artan enerji maliyetleri karşısında devletin desteğini hissetmekten duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme