Van Yüzüncü Yıl Üniversitemiz 38 yaşında

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 38 yaşına girdi. Otuz yedi yıl boyunca Van'ımızın ve ülkemizin eğitimine önemli katkılar sağlamış olan üniversitemiz Vanlı Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli yönetiminde yeni bir eğitim öğretim yılının kapısını araladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 38 yaşına girdi.

 

Otuz yedi yıl boyunca Van'ımızın  ve ülkemizin eğitimine önemli katkılar sağlamış olan üniversitemiz Vanlı Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli yönetiminde yeni bir eğitim öğretim yılının kapısını araladı.

 

Üniversite yerleşkesinde bulunan Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi Konferans Salonunda 16 Eylül 2019 Pazartesi günü akademik yıl için açılış töreni yapıldı.

 

Törene Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez'le birlikte Van Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı yöneticileri, iş adamları, konuk öğretim üyesi hemşerimiz Prof. Dr. Mithat Melen ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademik ve idari kadrolarında görevli bulunanlar ve üniversite öğrencileri katıldı.

 

Yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından üniversitemizin tanıtım videosu gösterildi.

 

Van Yüzüncü Yıl Devlet Konservatuarı sanatçıları tarafından aralarında Van türkülerinin de olduğu çeşitli eserlerin seslendirildiği müzik dinletisi katılımcılardan ilgi gördü. 

 

Üniversite Öğrenci Konseyi Temsilcisi, üniversitenin kendileri için anlam ve önemini vurgulayan bir konuşmasında beklentilere yer verildi. 

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme