Vatandaşlardan İpekyolu Belediyesi'ne çağrı

Birkaç günlük ani hava değişimiyle yaşanan soğukların yerini tekrar günlük, güneşlik sıcak havalara bırakmasıyla birlikte parklara akın eden vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehir Parkı'na dinlenmek için gidenler sineklerden dolayı rahatsız olduklarını belirterek, ilaçlama çalışması yapılmasını istedi.

Sıcak havalarda vatandaşların en çok tercih ettiği dinlenme alanlarından biri olan Şehir Parkı, son günlerde sinek sorunu ile boğuşuyor. Artan sıcaklarla birlikte parklara akın eden vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Şehir Parkı'nda sineklerden dolayı ciddi rahatsızlık duyduklarını belirtiyorlar.

Havaların ısınmasıyla birlikte Şehir Parkı'nda vakit geçiren vatandaşlar, İpekyolu Belediyesi'ne seslenerek acil ilaçlama yapılmasını talep ettiler. Vatandaşlar, güneşli havalarda parkta keyifli vakit geçirmenin tadını çıkarmak isterken aşırı sinek popülasyonu nedeniyle heveslerini gerçekleştiremediklerini söylüyorlar.
Parktaki sinek sorununun özellikle öğle saatlerinde daha da yoğunlaştığını belirten vatandaşlar, "Güneşli havalarda parkta oturmak, dinlenmek istiyoruz ama sinek saldırısına uğruyoruz. Sinekler yüzünden parkta güzel zaman geçirmek neredeyse imkansız hale geldi" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, park içerisinde yer alan süs göletlerinin de sinek üremesi için uygun ortam oluşturduğunu, bu nedenle belediyeden acil müdahale beklentisi içinde olduklarını vurguladı. Özellikle çocuklu aileler, sinek problemi nedeniyle parkı ziyaret etmekten kaçındıklarını belirterek, mümkün olan en kısa sürede ilaçlama yapılmasını talep etti.

Şehir Parkı'nda yaşanan sinek sorunu, Van halkının bahar ve yaz aylarındaki dinlenme ve eğlence alanlarından biri olan bu önemli kamusal alanın daha keyifli hale getirilmesi için acil bir müdahale gerektiriyor.

Yorumlar 4
VANLI DAYI 18 Mayıs 2024 19:36

Sinek pisliğe konar herkes çöpünü ortaya atmaz kapalı çöp konteynerlarına atarsa ortada ne sinek kalır ne de böcek gezer. Biraz temiz olun!! Temizlik imandandır derler temiz olun pisletmeyin ortalığı.. Herşeyi de belediyeden bekliyordunuz siz de!! Numarada bu belediyelerde esnafın kaldırım işgaline son verdim kaldırımda halk yürüyemez oldu. Tıpkı Patnos'lulsa gibi artık yolun ortasından gider olduk vallaha.

Van ne zaman büyükşehire benzeyecek? 17 Mayıs 2024 18:13

BELEDİYELER YÜZLERCE, BİNLERCE İDARECİNİN, MEMURUN, İŞÇİNİN YILIN ON İKİ AYI BELEDİYE BİNASI VE EK BİNALARININ ODALARINDA OTURACAĞI BİR KURUM OLMAMALI. BELEDİYELER SAHA KURUMLARIDIR, MAHALLİ HİZMET KURUMLARIDIR. VERDİĞİ HİZMETLERİN YÜZDE ONU BİNA İÇİNDEYSE, YÜZDE DOKSANI SAHADADIR, ŞEHRİN HER YANINDADIR. BELEDİYELER İL VE İLÇELERİ, MAHALLELERİ VE KÖYLERİ HER BAKIMDAN VE HER BAŞLIKTA ÇOK DAHA İYİ NOKTALARA GETİRMESİ GEREKEN KURUMLARDIR. BAŞKA ŞEHİRLER 5 SENEDE BAMBAŞKA BİR HALE GELİYOR. BİZDE İSE KAYDA DEĞER BİR DEĞİŞİM OLMUYOR. BELEDİYELERİN BÜTÜN YÖNETİCİLERİ, BÜTÜN DAİRE BAŞKANLIKLARI, BÜTÜN MÜDÜRLÜKLERİ VE BÜTÜN BİRİMLERİ SÜREKLİ SAHA HİZMETLERİ İLE VARLIK GÖSTERMELİ. BU KENT O ZAMAN DEĞİŞİR, DÖNÜŞÜR, GELİŞİR, GÜZELLEŞİR.

EL ATILSIN 17 Mayıs 2024 18:08

■ VBB, İpekyolu, Edremit ve Tuşba belediyeleri ve diğer 10 ilçenin PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜKLERİ 13 ilçenin bütün çarşılarında, semt ve mahallerindeki yakın uzak, küçük büyük yüzlerce parkının TAMAMINDA temizlik, bakım, onarım ve yenilemeleri MAYIS ayında hızla yapıp bitirin. ■ Bu ilçelerin bütün cadde, sokak, ara sokaklarını tek tek mobil ekiplerle dolaşıp inceleyerek çukur, kazılı, çökük, arızalı, bozuk yerlerin HEPSİNİN tek tek özenli ve güzel bir şekilde bakım ve onarımlarını yapın. 13 ilçenin her yerinde abartısız on binlerce sorunlu yer göreceksiniz. ■ 13 ilçede asfaltsız, parke taşsız, kaldırımsız, oluksuz bütün yolları bu aylarda mutlaka mükemmel hale getirin. ■13 ilçenin bütün semtlerinde, bütün mahallerinde, bütün caddelerinde, bütün sokaklarında, bütün ara sokaklarında, 13 ilçenin her yerinde hızla süpürme, çöp ve atık toplama, özenli ve detaylı TEMİZLİK BAŞLATIN. Şehirlerimizin içler acısı bakımsızlığı, kirliliği herkesi usandırıyor. Bir zahmet artık bir bakın.

VBB, EDREMİT, İPEKYOLU, TUŞBA BELEDİYELERİNİN DİKKATİNE 17 Mayıs 2024 18:06

KALDIRIMLARA EŞYASINI, MALZEMESİNİ, SATTIĞI ÜRÜNLERİ KOYAN SAYGISIZ, HUKUK TANIMAZ, DUYARSIZ VE BİLİNÇSİZ ESNAFLAR SORUN DEĞİL Mİ? KALDIRIMLARI SACLA, BARİYERLE KAPATIP AYLARCA, HATTA BAZEN BİR YIL VE DAHA FAZLA YAYALARIN GEÇİŞİNİ ZORLAŞTIRAN KURAL TANIMAZ İNŞAAT SAHİPLERİ SORUN DEĞİL Mİ? KALDIRIMLARA, KALDIRIM GİRİŞLERİNE EN CAHİL İNSANIN BİLE YAPMAMASI GEREKEN BİR SORUMSUZLUKLA ARAÇ PARK EDEN SÜRÜCÜLER SORUN DEĞİL Mİ? KALDIRIMLARDA VE AÇIKTA SİGARA TEZGAHI AÇIP SİGARAYA ADETA ÖZENDİREN VE ÇEVREYİ KİRLETEN SİGARA SATICILARI SORUN DEĞİL Mİ? KALDIRIMLARDA DİLENCİLİK YAPANLAR VE DİLENDİRİLEN KÜÇÜK ÇOCUKLAR SORUN DEĞİL Mİ? BU KİRLİ KALDIRIMLAR, KİRLİ AĞAÇ ALTLARI, KİRLİ YOL KENARLARI, KİRLİ CADDE VE SOKAKLAR SORUN DEĞİL Mİ? ÇARŞIDAKİ BİRÇOK CADDE VE SOKAĞIN BİR FİRMANIN ÜCRETLİ OTOPARKI HALİNE GETİRİLMESİ SORUN DEĞİL Mİ? BU TIKANIKLIĞI ÇÖZMEK İÇİN BELEDİYELERİN KAPALI, YER ALTI VE AÇIK OTOPARKLARININ OLMAMASI SORUN DEĞİL Mİ? VAN YILLARDIR NEDEN DÜZENE GİRMEDİ VE GİRMİYOR? BU SORUNLARI ÇÖZECEK MİSİNİZ?

Bakmadan Geçme