• Haberler
  • Güncel
  • Tuşba Belediyesi son aylarda işe alınanların işine son verdi

Tuşba Belediyesi son aylarda işe alınanların işine son verdi

Tuşba Belediyesi yaptığı açıklamada, personel maaşlarının belediye bütçesinden fazla olmasından dolayı son aylarda Belediye Şirketi üzerinden işe alınanların işine son vermek zorunda kaldıklarını açıkladı.

İşten çıkarmalarla ilgili açıklama yapan Tuşba Belediyesi, “Mesleki veya siyasi ayrım ve asla bir cezalandırma düşüncesi olmadan, sadece kent halkına hizmet de sunabilecek bir belediye hedefi ile son aylar içerisinde Belediye Şirketinde işe başlatılmış herkesin işine son verilmesine derin üzüntü yaşayarak karar vermiş bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“SON AYLARDA YAPILAN İŞE ALIMLAR BELEDİYE BÜTÇESİNİ ZORLUYOR” 

Açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri Sonucunda halkımızın büyük desteğiyle DEM Parti Tuşba Belediye Başkanlığını ve 25 meclis üyeliğini kazanarak yönetime gelmiştir.  Seçim öncesi çalışmalarda halkımıza verilen temel sözümüz; Belediyede şeffaflık esas alınacak ve temel konularda halkın katılımı esas alınacaktır şeklinde olmuştur. Göreve başlamamızın ardından, Anayasa ve Belediye Yasasında yer alan “Belediye, Yerel Yönetim” tanımlarını ortadan kaldıran, halk iradesini yok sayan 5 yıllık anlayışın ve yönetim biçiminin halka hesap vermeyen, yasalara aykırı ve keyfi uygulamalarının Tuşba Belediyesi’nin sebep olduğu tahribatların boyutlarını tespit çalışmaları başlatılmıştır. Bu kapsamda Belediyemizin 2024 yılı Nisan ayı itibariyle karşı karşıya bulunduğu mali durum tablosu belediye binasına asılmış ve yazılı-görsel medya aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılmıştır. Belediye Kanunun 49. Maddesine göre Belediye Personel Şirketi dahil tüm personele ödenecek toplam miktar bütçe gelirlerinin yüzde 40’nı geçemez kuralı var iken, önce yönetim döneminde 2023 yılında bu oran yüzde 55 olarak gerçekleşmiştir.  Bu oran 2024 yılı için çok daha yüksek olacaktır. Belediyenin aylık bütün gelirleri sadece personel maaşlarına yetemez hale getirilmiştir. Halkın beklediği kent temizliği, yol yapımı, akaryakıt alımı, park bahçe işleri, ihalesi devam eden yapım işleri ile sınırsızca kullanılan banka kredilerinin geri ödenmesine tek kuruş kalmamaktadır. Bu durumun sürdürülebilir olmadığı çok açıktır ve önlemler almayı gerektirmektedir. İşsizliği ve yoksulluğu iliklerine kadar yaşayan kentimizde herkesin sürekli, güvenceli bir işte çalışması, düzenli bir gelire sahip olması kadar doğal bir durum olamaz. Bunun yol ve yöntemi de üretim ve istihdam alanlarının oluşturulması ile mümkündür ve genel idarenin sorumluluğundadır. Asla mesleki veya siyasi ayrım ve asla bir cezalandırma düşüncesi olmadan, sadece kent halkına hizmet de sunabilecek bir belediye hedefi ile son aylar içerisinde Belediye Şirketinde işe başlatılmış herkesin işine son verilmesine derin üzüntü yaşayarak karar vermiş bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.  

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Hizmet lazım hizmet 18 Mayıs 2024 15:05

https://www.vansesigazetesi.com/vatandaslardan-ipekyolu-belediyesi-ne-cagri/121438/

Bakmadan Geçme