• Haberler
  • Güncel
  • VAN BALIĞI PLATFORUMU GÖNÜLLÜLERİ HOR HOR BAHÇESİNDE BULUŞTU

VAN BALIĞI PLATFORUMU GÖNÜLLÜLERİ HOR HOR BAHÇESİNDE BULUŞTU

Van Balığı Gönüllüleri Platformu Başkanı Necmi Beyde farkındalık yaratmak amacıyla Van Balığı etkinliği düzenledi

Vansesi Gazetesi Haber Merkezi 

 Van Balığı Gönüllüleri Platformu Başkanı Necmi Beyde  farkındalık yaratmak amacıyla  etkinlik düzeledi.   

Platforom üyeleri ve davetliler mangalda Van Balığı, ayran aşı ve bulgur pilavı  semaver çayı ikramında buluştular.  Van  Kalesi   Horhor bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Muhendislik Fakültesi Dekanı ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Tunçtürk, Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Gökhan Oto, Van Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Yayla, platform üyeleri, Mavi Fularlılar  Grubu  Başkanı Nuran Demirhan ve üyler,  Van Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Tayfun Çiftçi, Van Balığı Platformu  gönüllüsü Gülten Ödemiş, ile davetliler katıldı.

 

Etkinliğe katılan  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Y.Y.Ü) Muhendislik Fakültesi Dekanı ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Tunçtürk,  yaptığı konuimada Van Balığı'nın besin  ve ekonomik değerine  değindi.

Van Balığı ismine,  balığın Van için ekonomik, sosyal değerine  dikkat çekmek üzere  böyle bir etkinlik düzenlediklerini beirten  Van Balığı Gönüllüleri Platformu Başkanı Necmi Beyde,  "Van Balığı Gönüllüleri Platforumu olarak ikinci kez biraraya geldik.   Koronavirüs kurallarına uyarak  gerçekleştirdiğpimiz etkiliğimize Van Fotoğrafçılar Derneği, Mavi Fularlılar  ve davetlilerimiz de  destek verdi.  Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

 Mangalada Van Balığı, ayran aşı,  semaverde çay  ikramı yapılan etkinlik Van üzerine sohbetle son buldu. 

Bakmadan Geçme