Van'a Vanspor yakışır

İsim değişikliği ile birilikte Vanspor kulübüne internet sitesinden, müzesine, logosundan altyapısına kurumsal kimlik de kazandırılmalıdır. Vanspor isimi ne kadar doğruysa yeni yaptırılan/seçilen logo o kadar yanlıştır. Van'ın spor tarihine, Vanlıların gönlüne adınızı yazdırmak istiyorsanız Vanspor'a yakışan bir eser/tesis kazandırın.

Hafta sonu Van Büyükşehir Belediyespor'un olağan genel kurulu yapıldı. Yeni yönetim kurulunun seçildiği genel kurulda Servet Yenitürk de güven tazeledi. Verilen önergelerin kabul edilmesiyle tüzükte değişiklik yapılarak kulübün ismi ve logosu değiştirildi. Kulübün yeni adı Vanspor Futbol Kulübü (Vanspor FK) oldu. Türkiye Futbol Federasyonu 2019-2020 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı grupta mücadele edecek olan siyah kırmızılı takımımızın adı artık Vanspor'dur.

 

Dünyada ve Türkiye'de çok sayıda kulüp maddi sorunlar başta olmak üzere çeşitli nedenlerle isim ve logo değişikliğine gitmiş ve gidiyor. Örnek olarak, 3. Lig'e düşen Yunanistan'ın köklü spor kulübü Panathinaikos iflas noktasına gelmesinden dolayı adını değiştirmiştir. Spor Toto 1. Lig'in yeni takımlarından 74 yıllık Keçiörengücü de yeni sezon öncesi geçen hafta logosunu değiştirdi. Aynı şekilde geçtiğimiz yıllarda Erzurum Büyükşehir Belediyespor adını Büyükşehir Belediye Erzurumspor yapmıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ise yapılan kongresinde adını, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü (Amed Spor Kulübü) olarak değiştirmişti. Van'ın biricik profesyonel futbol kulübünün ihtiyaç duyduğu isim değişikliğini yapmasının eleştirilecek, tartışılacak hiç bir yanı yoktur. Beklenen değişiklik nihayet gerçekleşmiştir.

 

Vanlılar, futbolseverler, Van'ı, Vanspor'u bilenler Türkiye Futbol Federasyonu statüsünde, fikstüründe adı Van Büyükşehir Belediyespor olan kulübümüzü Vanspor olarak konuşuyor, tartışıyordu. Bazı basın mensupları dahi haberlerinde ve yazılarında Vanspor adını kullanabiliyorlardı. Tanımlama çelişki yaratsa da doğrusu çok da yadırganmıyordu. Çünkü profesyonel takımımızın adı resmi olarak farklı olsa da Vanlıların gönlünde, gözünde Van'ı siyah-kırmızı renklerle ligde temsil eden takım Vanspor'du. 

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme