TUŞBA İLÇE MERKEZİ NETLEŞTİ

Van- Erciş yolu üzerinde bulanan eski ismiyle Van Et-Balık Kurumu, yeni adıyla Et ve Süt Kurumu’na ait 130 dönüm arsa Tuşba Belediye Başkanlığı’na devredildi. Tuşba ilçe merkezinin devredilen arsa etrafından şekillenerek hızla gelişeceği belirtildi.

Tuşba Belediye hizmet binası ve belediye birimleri  Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan ve yaklaşık olarak 130 dönümlük bir devredilen arsa üzerinde kampus şeklinde inşa edilerek hizmet verecek.  
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe,  Van Et ve Süt Kurumu’na ait arsanın kendilerine verildiğini, ancak resmi yazının kendilerine daha ulaşmadığını kaydetti. Özgökçe, devredilecek arsa ile birlikte belediyenin gelişmeye açık güzel bir alana kavuşacağını söyledi. Başkan Özgökçe resmi devir işlemi sonrası detaylı açıklama yapacağını belirtti.

 

Tuşba Belediyesi halen kapanan İl Özel İdare Müdürülüğü'ne ait  İpekyolu Adliye Sarayı yanında bulunan ek binalarda hizmet veriyor.  Van Et ve Süt Kurumu arsasının Tuşba Belediyesi’ne devredilmesi ile birlikte Tuşba  ilçe merkezinin  belediye hizmet binası ve diğer birimlerinin yer alacağı  yerleşke  etrafında şekillenerek hızla  gelişeceği belirtildi. Emlakçılar Yeni Tuşba Belediyesi'nin Et ve Süt  kurumu arsası üzerinde şekillenecek olmasıyla birlikte  belediye çevresinde bulunan arsaların ticari gelişme açısından hızla değer kazanacağını ifade ettiler. 

Bakmadan Geçme