TÜRKERLER VEDAŞ VAN'IN DEĞERİDİR

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Van Şube Başkanı, Türk- İş Van İl Temsilcisi Naif Balandı, Türkerler Holding'in bölge ve Van için çok önemli olduğunu belirterek, 'Türkerler Holding'e bağlı VEDAŞ ve VEPSAŞ ilimize enerji alanında çok güzel hizmetler sunmaktadır. Vatandaşların elektrik ile ilgili sorunlarına anında müdahale ederek çözüm getiriyor. Bölgenin elektrik altyapısını yenileyen Türkerler Holding Van'ın ekonomik değeridir' dedi.

Rıdvan Can

Tes-İş Van Şube Başkanı ve Türk- İş Van İl Temsilcisi Naif Balandı yaptığı açıklamada Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker'e Van'a yaptığı yatırımlarından dolayı teşekkür ederek, VEDAŞ ve VEPSAŞ’ın çalışmalarından memnun olduklarını ifade etti. Türkerler Holding ile toplu iş sözleşmesine değinen Balandı, “İki yılda bir gerçekleştirilen toplu iş sözleşmelerinde 2 bin 200 çalışan Vanlı kardeşimizin sözleşmesini yenileyeceğiz” diye konuştu.

“Türkerler Holding canla başla çalışıyor”

Türkerler Holding’in canla başla çalışarak vatandaşlara hizmet ettiğini söyleyen Balandı, “Türkerler Holding’e bağlı VEDAŞ ve VEPSAŞ ilimize çok güzel hizmetler yapıyor. Vatandaşların elektrik ile ilgili sorunlarına anında müdahale ederek çözüyorlar. Her türlü kolaylığı halkımıza sağlayan VEDAŞ’ın çağrı merkezi halkımıza 7/24 hizmet ediyor. Personellerine çok kıymet veriyorlar. Türkerler Holding gerçekten yaptığı hizmetle ilimizi şaha kaldırdı. 35 yıldır sendikacılık yapıyorum. Devlet dönemlerinde bile halkımıza enerji konusunda Türkerler Holding kadar kaliteli hizmet verilemiyordu. Elektrik altyapısının tamamı yenilendi. Kesintiler asgari düzeye düştü. Geçmişte siyasiler kendi çıkarlarını ön planda tutuyordu ama şuan ülkemizin ve ilimizin menfaati için Türkerler Holding elinden gelen tüm gayreti göstermektedir” dedi. 

“Türkerler Holdinge sahip çıkmamız gerekiyor”

Bazı kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerinin enerji ücreti ödemelerinde Türkerler Holdinge sıkıntı yarattığını söyleyen Balandı, “Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker her zaman hizmet konusunda ilimize öncelik vermiştir. Bütün yatırımlarda Van’a destek olunması gerektiğini ifade ediyor fakat maalesef bazı kamu kurum ve yerel yönetimler tüketim ücretlerini düzenli ödemiyor. Bu ödemelerin düzenli yapılması gerekiyor. Kamu kurumları ve yerel yönetimlerin bu konuda Türkerler’e yardımcı olması lazım. Şuan VEDAŞ ve VEPSAŞ’ta çalışanlarımızın sözleşmesini yenileyeceğiz. Türkerler Holding yanında çalışan hiçbir çalışanını asla mağdur etmemiştir. Hakikaten çalışanlarına sonuna kadar sahip çıkmıştır. Kazım Türker beyle geçtiğimiz gün bir araya geldik ve kendisi emekçileri mağdur etmeyeceklerini belirttiler. 2 bin 200 civarında çalışanın sözleşmesini yenileyeceğiz. Görüşmeler hafta sonuna kadar devam edecek. Hiçbir sorunun oluşacağını tahmin etmiyorum. Bu yüzden ilimizde istihdama çok önemli katkıları olan Türkerler Holdinge hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Van, Muş, Bitlis, Hakkari illerimize yaptığı hizmetlerden dolayı Türkerler Holdinge teşekkür ediyorum. Türkerler Holding Van’ın değeridir. İlimiz için çok önemlidir” ifadelerini kullandı. 

 

Bakmadan Geçme