MİLLETVEKİLLERİ'NDEN SICAK MESAJLAR

Dil ve kültür kardeşliği sloganıyla bu yıl 11. gerçekleştirilen Uluslar arası 11. Türkçe olimpiyatları Van etkinliğine katılan AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Gülşen Orhan, program sonunda dostluk ve barış mesajlarını içeren birer konuşma yaptılar.
Çeşitli Dünya ülkelerinden onlarca kişinin dil ve kültür kardeşliğini pekiştirmek maksadıyla katıldığı Türkçe Olimpiyatları Van’da on binlerce kişinin ilgisiyle karşılanırken, program sonunda AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Gülşen Orhan’ın dostluk ve barış üzerine yaptıkları etkili konuşma kalabalık tarafından büyük alkış topladı.
Etkinlikte konuşan Milletvekili Burhan Kayatürk, Gezi Parkı olaylarına atıfta bulunarak istenildiği taktirde yakmadan, yıkmadan da bir araya gelinebileceğini söyledi. Kayatürk, ”Biraz önce burada ne kadar Türkçe konuşulduysa o kadar da Kürtçe konuşulduğunu tanıklık ettik. Sadece Türkiye’nin değil baktık ki Etiyopya’nın da Kürtçe öğrendiğini gördük. Bu gün biz burada ne kadar gururlanırsak azdır. Elbette son 10 yıldır burada harika şeyler yaşandı. Bir zamanlar birileri buraya çıkarak, ‘Hun bıxer hatın’ deseydi kıyamet kopardı. Fakat şimdi görüyoruz ki programın yarısı Kürtçe, yarısı ise Türkçe. Sadece bundan ibaret te değil. Biz ekonomik sefaletten de kurtulduk. Borçlarımızı sıfırladık. Bürokratik ve askeri sefaletten kurtulduk. Aynı zamanda bütün dünyaya bir şeyler öğretmeye çalıştık. İşte bu insanlar ile bunlar mümkün” dedi.
Türkiye’yi tanıtmak ile kalmayacaklarını ifade eden Kayatürk, “Bir süre sonra bu insanlar bütün dünyaya diyecekler ki bu zalimin zulmünün mazlumun zimmetinin bu kadar artmaması lazım. Bir dakika diyecekler bütün Dünyaya Başbakanımızın dediği gibi “one mineut” diyecekler. Bize bu gururu yaşatan bu isimsiz kahramanlara, ilmi ile insanlığı ile bu insanların önünü açan muhterem hoca efendiye ben huzurlarınızda şükranlarımı iletmek istiyorum. Güneşin, turizmin, yatırımın ve Allahın izni ile geleceğin mega kenti olan Van’da bizlerle buluşan 10 binlerce insan barış dili Türkçe için bir araya geldi ve bu insanlar yakmadan yıkmadan kırmadan dökmeden durdukları için ayrıca teşekkür ediyoruz. Ben huzurlarınızda bu programları düzenleyenlere ve sponsorlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ise, Türkçe ve Kürtçe dilde Dünya’ya sevgi ve barış mesajlarını göndererek şunları söyledi, “Bütün Türkiye’ye, bütün Dünya’ya bu gecede dil ve kültür festivalinden sevgi gönderiyoruz, dostluk mesajı gönderiyoruz. Evrensel barışa doğru bir yol açıldı. Bugün burada verilen çaba gönüllere sevgi için, hanelere huzur için, memleketimize ve dünyaya barış için verilmektedir. Bu emek kolay oluşmadı. Bu hiçbir maddiyatla gerçekleşemeyecek bir gönüllülükle oluşan organizasyondur. Kıymetlidir. Dünyanın dört bir yanına dağılmış dostlarımızı, kardeşlerimizi sevgiyle yad ediyoruz, gurbetle yad ediyoruz. Sevgili dostlar biz bu günlere kolay gelmedik. Bu barış iklimini kolay yakalamadık. Bu güzel gecede elli bine yakın insanın nefesinden çıkan dualarla Yüce Rabbimizden gerçek barışı, gerçek dostluğu ve sevgiyi memleketin her köşesine serpmesini diliyoruz” dedi.
Milletvekillerinin konuşması on bilerce kişi tarafından büyük alkış topladı.

Bakmadan Geçme