KOBİ İşveren Ve Çalışanlarına Eğitim

KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) toplantısı Van’da yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya TSO Başkan yardımcısı Yavuz Karaman, TOBB’dan, Burcu Atılgan, KUYAP’tan Tuğçe Duru Kaya, Kobi uzmanı Carlo Penco, KUYAP Ankara temsilcisi İnan Ayrıbaş’ın yanı sıra firma yetkilileri katıldı.

İlhan Siyahtaş

 

 

Projenin amacı ve eğitimler hakkında bilgi veren TOBB yetkilisi Burcu Atılgan, “ Proje TOBB tarafından 2013 yılının Şubat ayında başlatıldı. Projede Avrupa Birliği Fonları arasında 5 bileşen bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi insan kaynaklarının geliştirilmesi çerçevesinde verilen fonlardır. Bu fonlar Çalışma Bakanlığı tarafından veriliyor. Bizde KOBİ çalışanları ve işverenlerine katkımız olacağını düşünerek böyle bir projeye başladık. Bu proje çerçevesinde devlet istatistik tarafından belirlenen illerde eğitimler verilmesi planlandı. Paydaşları bir araya toplamak ve fikirleri ortaya koymak için bu projede bir araya geldik. Ayrıca bu projenin liderliğini yapan Carlo Penco bilgilendirme yaparak ve soruları cevaplayacak. Projeyi Planet firması ile birlikte yürütmekteyiz. Destek koordinasyonun da ve Ankara koordinasyonunda çalışan arkadaşlarımız aramızda yer alıyorlar. Umarız bu projeyi hep beraber, ortak bir şekilde sürdürürüz. Projede hangi eğitimlerin verilmesi katılımcılar için uygundur olacağını tespit etmek üzere bir anket düzenledik. Anket sonuçlarını katılımcılarla paylaşacağız. Eğitimler Mayıs ve Haziran ayı itibariyle başlamış olacak. Van Ticaret Odası ile birlikte yapmış olduğumuz bu çalışmalara, eğitimlere KOBİ çalışan ve işverenlerinin katılım ve katkılarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

TOBB yetkilisi Burcu Atılgan’ın konuşmasından sonra projenin amacının ve ileriye yönelik çalışmaları hakkında geniş kapsamlı bir sunum yapıldı. Sunumdan sonra KOBİ uzmanı Carlo Penco verdiği bilgiden sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Penco sorulan soruları tek tek cevaplandırdı.

 

Toplantının kapanış konuşmasını yapan TSO Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman “Avrupa Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) 2013 yılı Şubat ayında uygulanmaya başladı. KUYAP ile Türkiye’nin 15 ilinde (Van, Kars, Erzurum, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, , Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Batman) işletme çalışanı ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılması hedeflendi. Proje kapsamında düzenlenecek olan toplam 15 Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı’nın sonuncusu, odamız ev sahipliğinde gerçekleştirildi. KUYAP, uygulandığı illerde, işletmeleri küresel iş ortamına hazırlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, hem işveren ve çalışanlara genel ve mesleki alanlarda eğitimler verilecek, hem de Ticaret ve Sanayi Oda’mız eğitim alanında kurumsallaşması ve eğitim üssü haline gelmesi yönünde önemli bir adım olacak.  Programımıza iştirak eden TOBB temsilcilerine, Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine ve projeyi yürüten Teknik Destek Ekibi uzmanlarına teşekkür ediyor, çalıştayın başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

 

KUYAP Projesi’nin sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) – Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı – İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKG-PRO)’dir, projenin uygulanmasında teknik destek PLANET (Yunanistan), IDI (İrlanda), EURECNA (İtalya), DIALOGOS (Yunanistan) ve MAKRO (Türkiye) konsorsiyumu tarafından sağlanıyor. 

Bakmadan Geçme