Karael'den yırtık bayrak tepkisi

Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı İdris Karael, bir binaya asılan ve bir kenarı yırtık olan bayrağın değiştirilmemesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Erciş yolu üzerinde bir binaya asılan ve sağ alt kenarı yırtık olan bayrağın tüm ikazlarına rağmen değiştirilmemesine tepki gösteren Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı İdris Karael, sosyal medya hesabından yetkililere tepki gösterdi. Karael sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “28 Ekim gününden beridir Halk Sağlığı tarafından asılı bulunan bir kenarı yırtılmış bayrağımızı birçok kez ikaza rağmen yenisi ile değiştirmemekte ısrar eden Halk Sağlığı yetkililerini kınıyorum. Bayrağımıza yapılan bu saygısızlığa yetkililerin el koymasını ve gereğini yapmalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Karael, “Sanayi site yolu üzerindeki bir binaya asılan bayrağın yırtık kısmını gören birçok esnaf beni arayıp durumu bildirdi. Bende esnafımızın bu duyarlılığına kayıtsız kalamazdım. Birçok kez yetkilileri uyarmama rağmen bayrağı değiştirmediler. Bende bu nedenle bunlara tepkimi göstermek amacıyla bu yazıyı yazmak zorunda kaldım. İnşallah bu yazımdan sonra bayrağı değiştirirler” dedi.

Bakmadan Geçme