Helal et şehidim

Herkes görsün anlasın gücümüzü Yanlarına kalmasın koymayalım öcümüzü Yaradan hesap sorar tutmazsak sözümüzü

Hakkını helal et desem edermisin ŞEHİDİM

 Dualar dile gelsin Allaha açılsın eller

 Vatana kurban olayım bağrında açsın güller

 Bu Vatan uğruna can verdiysen eğer

 Şehit diyor buna bütün dinler

 Mezarında rahat uyu benim aslan ŞEHİDİM

Evet sevgili gönül dostlarım...Aldım kalemi elime,koydum kağıdı önüme..Yazacaktım,yazacaktım da bu ruh hali ile neyi? Hangi duygunun yürekçeseni konuşacaktım.Ülkemin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte,yine yüzlerce canımız yanmışken,yine ocaklar sönmüşken hangi konuda konuşturacaktım gönül telimi... Gönlümüz  suskun ve durgun. Mantığımız zalimlere, hainlere isyanda.

Televizyonlar demokrasi  şehitlerinin görüntülerini  gösteriyorken ardı ardına. Dizili ay yıldızlı bayraklara bürünmüş, hayatlarının baharında soldurulmuş kefenlerine kan bulaştırılmış cennet bekçilerimizi uğurluyorken nasıl bahsedecektim sevdalardan,sevdalardaki özlemlerden...Ülkesi uğruna canını veren yiğitlerimi yazmalıydım.Onlar bu aziz vatanın ekmeğini yemesini bildikleri gibi,uğruna kurşun yemesini de bildiler.En onurlu rütbe olan şehitlik mertebesine ulaştılar.Ateş düştüğü yeri yakardı doğru!Kim ne derse desin, Türk Bayrağına sarılı tabuta göz yaşlarını akıtan bir baba,bir ana,bir eş,bir evlat kadar içimiz yanmıyordu. Elleriyle büyüttüğü yavrusunu en delikanlı çağında şehit veren annenin hissettiklerini anlamak elbette çok zordur...

Şehit cenazelerinin gölgesinden yükselen Vatan Bölünmez sözü kimbilir kimlerin yüreğine korku salıyor!Düşünüyorum da bu iman,bu yürek,bu kararlılık ne büyük bir hazine.Korkaklık,ümitsizlik Türk Milletine göre birşey değil biliyorum.Biliyorum ki kaderin üstünde bir kader daha var.Düğüm,düğüm oluyor kelimeler boğazımda,düşündükçe nefes alamıyorum adeta.Haykırasım geliyor yüce dağlara,engin denizlere.. Seslenesim geliyor sesimin gittiği en uzak yere...Ne mi söyleyeceğim?

Duyun o halde diyeceklerimi!

Ey karlı dağları kanıyla yıkayan şehidim!Ey evladını kaybeden,ama kendisini kaybetmemek için başını dik tutan, içindeki acısıyla birlikte gurur dolu gözlerle komutanlara selam duran babalar!Ey kalbi durma noktasına gelmesine rağmen bir oğlum daha olsa o da vatana feda etsem diyen analar! Ey iki ay sonra evleneceği nişanlısını toprağa verirken "düğünümüzü cennette yapalım"diyen sevdalı yürekler! Ey kocasını,kardeşini, yakınını kaybetse de kalbi vatan için çarpan yürekler! Ey ülkesi uğruna siper olmuş polisim!Ey bu vatan uğruna canını veren dostlarım!Unutmayın ki şehitler ölmez,vatan bölünmez... Bir can ne ki, milyonlarca can feda bu cennet vatana...Borcumuz çoktur,bu vatan için kefensiz yatana "...işte bunları söyleyeceğim.İşte böyle gönül dostlarım...Diyeceğim şu ki bu Vatan bizim kimsenin gücü bölmeye yetmeyecek.Kanımızla,canımızla sahip çıkacağız...

Vatanı uğruna canını vermiş şehitlerimize Allah tan rahmet ,acılı ailelerine de başsağlığı diliyorum. Herşeye rağmen  barış dolu aydınlık yarınlar hepimizin olsun..

Bakmadan Geçme