Fenerbahçe'den Van'a Özel İlgi

Fenerbahçe futbol okulu 100 öğrenciyle çalışmalarına başladı. 5 Ağustos günü çalışmaları izlemek üzere Fenerbahçe’nin eski futbolcularından Müjdat Yetkin, Kemalettin Şentürk, Saffet Akbaş Fenerbahçe TV Fenerbahçe dergisi muhabirleri Van’a gelecek.

Rıdvan CAN/Özel Haber

Fenerbahçe gençlere yönelik hazırladığı futbol eğitim projesinde Van’ı pilot bölge seçti. Fenerbahçe Van’da başarılı sonuç alması durumunda aynı projeyi diğer bölgelerde hayata geçirecek.  Geleceğin futbol yıldızlarını yetiştirdiklerini belirten, Başkent Fenerbahçeliler Derneği Başkanı ve Fenerbahçe Ankara ve Van altyapı sorumlusu Harun Ata çalışmaları yerinde takip etmek üzere Van’a geldi. 

HEDEF YETENKLERİ ORTAYA ÇIKARMAK

 Harun Ata, projeyle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “ Fenerbahçe futbol okulu ocak ayından itibaren Özdemirler halı sahada çalışmalarını sürdürüyor. Fenerbahçe futbol okulu bünyesinde 06–16 yaş arası sporcular eğitim görüyor.  Okulumuzda başarılı yetenekleri ortaya çıkarmak, karakterli bireyler yetiştirmek ve topluma kazandırmak öncelikli hedefimizdir. Fenerbahçe spor okulumuzun hedefleri, vizyonu ve misyonu vardır. Hedefler; futbol okullarımızdan yarışmacı takımlarımıza yetenekli oyuncuların kazandırılması, Fenerbahçe spor Okulundan yarışmacı takımlara gelecek oyuncu sayısının her yıl artırılmasını sağlamak.  Çocukların Fenerbahçe ile özdeşleşmesidir. Vizyon olarak ise Fenerbahçe spor okullarına gelen çocuklarımıza, yetenekleri doğrultusunda en mükemmel futbol eğitimini verip bu doğrultuda olanaklar sunmaktır.  Fenerbahçe spor kulübü seçtiği 100 öğrenciden hiçbir ücret talep etmeden bütün malzemelerini de kendisi karşılayacak’’ dedi.

 ÇOCUKLARIMIZI SAHİPLENMEK LAZIM

Van’ın pilot bölge seçildiğini, proje Van’da başarılı olursa diğer bölgelerde de aynı çalışmayı yapmayı düşündüklerini sözlerine ekleyen Ata, Van’da bu çalışma yapılırken kurumların desteğinin olması lazım.  Valimizin, Belediye Başkanlarımızın, Vanlı iş adamlarının çocuklarımızı sahiplenmesi lazım, Vanlı bürokratların da  bu işin arkasında durması  gerekir ki, biz sokaklardaki çocukları toplayıp spora yönlendirebilelim’’ dedi.

 FENERBAHÇE’DEN VAN’A AYRICALIK

Fenerbahçe spor kulübünün Van’a yönelik özel bir çalışması olduğunu belirten Ata, malzeme desteği ve eğitimlerin tamamen Fenerbahçe spor kulübü tarafından ücretsiz olarak verildiğini bu ayrıcalığın sadece Van’a özel olarak uygulandığını dile getirdi.  

HEDEFİMİZ 500 VANLI ÇOCUK

Vanlı yeteneklere müjde veren Harun Ata Fenerbahçe futbol okulunda başarılı ve yetenekli çocukların Fenerbahçe tarafından sahiplenilerek eğitim öğretimleri ve spor eğitimlerinin Fenerbahçe tarafından karşılanacağına işaret ederek şunları söyledi: “ Bu nedenle Vanlı iş adamlarımızdan Vanlı çocuklar için destek istiyoruz.  Destek almamız durumunda bugün burada 100 çocuk olacağına 300-500 çocuk olur. Bu şekilde futbol okulumuzda kontenjanı artırabiliriz. Vanlı iş adamları esnaflar ve bürokratlar bu çocukların geleceğine destek anlamında sponsor olup imkanı olmayan çocukların masrafını karşılayabilirler, Fenerbahçe spor kulübü olarak eğitimi ve malzemeleri biz veriyoruz ama burada tesis kirası var. Antrenör, servis parası var. Bunlar belli şartlarda karşılandığında biz de daha çok Vanlı çocuğa imkan sağlayabiliriz. Hatta bir halı saha Fenerbahçeye verilebilir. Amacımız yetenekli çocuklarımıza ciddi bir spor eğitimi vermek önlerini açmaktır”

FENERBAHÇE VAN’A ÇIKARMA YAPACAK

5 Ağustos günü İstanbul’dan çok sayıda Fenerbahçelinin Van’a geleceğine dikkat çeken Başkent Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Harun Ata, “ O gün Fenerbahçe’nin eski futbolcularından Müjdat Yetkin, Kemalettin Şentürk,  Saffet Akbaş Fenerbahçe TV Fenerbahçe Dergisi ve Gazetesi muhabirleri,  altyapı hocalarımız,  yöneticilerimiz gelecek.  Van’da hem çocuklarımızın yaptıkları çalışmaları n görüntüleri çekilecek hem de Van’ı tanıtan belgesel çekimleri olacak Biz Van’ın dışından gelenler Van’ı elimizden geldiğince Van’ı Türkiye’ye ve Avrupa’ya tanıtmaya çalışıyoruz Bu çabada Van’lı iş adamlarımızdan da bu anlamda destek istiyoruz’’ dedi. 

Bakmadan Geçme