Ege Vanlılar Federasyonu adaylara tepki gösterdi

Ege bölgesinde yerel seçimlerde aday adayı olan bazı isimlerin özellikle hemşehri derneklerinin kendilerini desteklediği yönündeki açıklamalarına Ege Vanlılar Federasyonu yayınladığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Vansesi Haber Merkezi

 

Ege Vanlılar Federasyonu ve bağlı derneklerin bazı siyasileri desteklediği yönündeki açıklamalara tepki gösteren Federasyon yayınladığı basın açıklamasında; “Ege Vanlılar Federasyonu hiçbir siyasi kurum ya da kuruluşun arka bahçesi değildir. Her siyasi görüş ve ideoloji dernek çatımız altına girince çıkarılır ve ortak hedefler için çalışırız” ifadelerine yer verdi.

STK’ların kişilerin kendi siyasi oyunlarına alet edilmek istendiği dile getirilen açıklamada şöyle denildi:

“Son zamanlarda ülkemizde yaşanan olumsuzluklar ile toplum içerisinde ayrımcılık yaşatmaya çalışan, birlik beraberlik içerisinde güçlü bir Türkiye oluşturmak için aynı çatı altında bir araya geldiğimiz STK’larımızı da bu oyuna dahil etmeye çalışanlara dur demek için sizleri ve dolayısıyla kamuoyunu bilgilendirme  gereği  duyduk.

Biz, Ege Vanlılar Federasyonu olarak işleri, ailevi sebepleri yada farklı nedenlerden dolayı Ege Bölgesi ve İzmir’de yaşayan vatandaşlar olarak sahip olduğumuz kültürel değerlerin ve mirasların gelecek toplumlara aktarılması ve ülkemizin güçlenmesi için aynı çatı altında bir araya gelerek çıkar amacı olmadan faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bizim adımıza beyanda bulunanlara, bizimle beraber olduğunu yalan yanlış yollardan gösterenlere ve birlikte ülkemizi daha güçlü yarınlara hazırlamaya çalışırken bölmeye çalışanlara diyoruz ki “Ege Vanlılar Federasyonu hiçbir siyasi kurum ya da kuruluşun arka bahçesi değildir. Siyasi görüş ve ideolojik yaklaşımlar dernek çatısı altına gündeme gelmez.  Dernek çatısı altında sadece ortak hedefler için çalışırız. Bizler kuruluş amaçları gereği siyaset üstü kuruluşlarız. Bugüne kadar Federasyonumuz ve 6 Derneğimiz hiçbir siyasi görüş belirtmemiş, vatandaşlarımız ve ülkemizin çıkarına olan her türlü etkinliğe gönüllülük ilkesi ile katılmış ve destek olmuştur. Bu duruşumuz aynı şekilde devam edecektir.”

Bireysel olarak tüm üyelerimizin ve ailelerinin siyasi görüşü kendi inisiyatiflerindedir. Bu nedenle Federasyonumuz ve Derneklerimiz adına yetkisi bulunmayan kişilerin ya da farklı kurum ve kuruluşların bu yönde yapacağı beyanlar yanlıştır, gerçek dışıdır. Bizler kendi kültürümüzü yaşadığımız toprakların kültürleri ile harmanlayarak ülkemizin kültür mozağini genişletmek ve gelecek kuşaklara taşımak için birlikte çalışıyor ve üretiyoruz. 45 bin Vanlı hemşerimiz ile birlikte yaşadığımız Ege Bölgesi il ve ilçelerinde üretken, faydalı ve etkin rol almaya çalışırken ismimizi kullanarak rant elde etmeye çalışanlarla hiçbir bağımızın olmadığını değerli kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz.  Söz konusu kişilerinde da yanlış yolda olduklarını bildiriyoruz.”

Ege Vanlılar Federasyonu Yönetim Kurulu şu üyelerden oluşuyor.


Federasyon Genel Başkanı: İshak Bayezıt
Başkan Yardımcısı: Yılmaz Gürbüz
Genel Sekreter: Arslan Okşan
Sayman: Ömer Bahadı
Basın ve Protokol: Hasan Koç
Halkla İlişkiler: Ercan Turan
Kültür : İsmail Ergün
Gezi Kolları : Abdullah Kolyiğit
Organizasyon :Murat Atar

Bakmadan Geçme