BÜYÜKŞEHİR 90+3'TE UYANDI

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, ligin üçüncü haftasında evinde konuk ettiği Sandıklıspor'u 1-0 mağlup ederek puanını 6'ya çıkarmayı başardı.

Rıdvan Can- Hacı Yılmaz

Ligin üçüncü haftasında iyi bir performans sergileyen fakat aradığı gölü bir türlü bulamayan Van Büyükşehir Belediyespor 90+3'üncü dakika Muammer'in arka direğe kestiği topu filelerle buluşturan Ömer Yıldız takımına 3 puanı getiren gölü kaydetmeyi başardı.

Van Büyükşehir Belediyespor Tarık Daşgün sorumluluğunda sahaya; Selçuk Aslan, Salih Tunar, Furkan Işıkdemir, Ali Kurt, Ömer Yıldız, Murat Berge, Abdullah Temircan, Muammer Erdoğdu, Medeni Bingöl Rıdvan Okuş ve Orhan Pala onbiri ile çıktı.

Teknik Direktörü olmayan Sandıklıspor ise sahaya; Alptekin Teytey, Barış Çetin, Hasan Dülgeroğlu, Eren Yıldırım, Sinan Akaydın, Emrah Şenol, Mehmet Balban, Emre Bayram, Salih Seyis, Gökhan Karali ve Savaş Doğan onbiri ile çıktı.

Burak Özcan, Vural Gül, Can Yamaç ve Eren Türk'ün yönettiği karşılaşma Cumartesi günü saat: 15,30'da Van Atatürk Şehir stadında başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk yarıya Van Büyükşehir Belediyespor başladı.

6. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Murat Berge'nin ortasına iyi yükselen Orhan'nın vuruşunda top az farkla auta çıktı.

11. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor serbest vuruş kazandı. Kullanılan serbest vuruşta Muammer'in kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

14. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Muammer'in uzaktan sert şutunu kaleci son anda çıkardı. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

23. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Orhan Pala'nın vuruşundan top yandan az farkla auta çıktı.

26. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Furkan Işıkdemir sarı kart gördü.

28. dakikada Sandıklıspor maçın en önemli pozisyonuna girdi. Van Büyükşehir Belediyespor'da Rıdvan'ın defansta kaybettiği topu önüne alan Gökhan kaleciyle karşı karşıya kaldı. Gökhan, topu kalecinin soluna vurdu. Top az farkla auta çıktı.

38. dakikada Sandıklıspor bir kez daha gole çok yaklaştı. Gelişen Sandıklıspor atağında Savaş iki kez üst üste vurdu ve kaleci Selçuk topu son anda çıkarmayı başardı. Takım arkadaşlarına ve taraftara rahat bir nefes aldırdı.

39. dakikada bu kez Van Büyükşehir Belediyespor gole çok yaklaştı. Murat Berge sağdan içeri kesti. Topla buluşan Ömer boş pozisyonda topu üstten auta atarak net bir gol kaçırdı.

41. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor net bir gol daha kaçırdı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Ömer Yıldız topu bir kez daha auta atarak net bir gol daha kaçırdı.  

İlkyarıda başka önemli pozisyon olmayınca her iki takımda soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

Maçın ikinci yarısına Sandıklıspor başladı.

50. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor gole çok yaklaştı. Kullanılan köşe vuruşunda Ali ve Muammer'in vuruşunda top karambolde kaldı. Bir sonraki vuruşta hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

53. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Murat Berge'nin ortasında topla buluşan Ömer net pozisyonda topu dışarı attı.

55. dakikada Sandıklıspor'da Emrah Şenol sarı kart gördü.

58. dakikada Sandıklıspor'da Savaş Doğan sarı kart gördü.

63. dakikada Sandıklıspor'da Eren yerini Abdullah'a bıraktı.

65. dakikada taraftarların plaka coşkusunun oyunu kesmesi Tarık Daşgün'ün tepkisine neden oldu. 

75. dakikada Sandıklıspor'da Emre yerini İsmail'e bıraktı.

80. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor net bir gol daha kaçırdı. Medeni topu içeri kesti. Topla buluşan Ali Kurt kaleciyle karşı karşıya kaldı fakat topu dışarı attı. Aynı dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ömer Yıldız sarı kart gördü.

81. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Murat Berge yerini Adem Maral'a bıraktı.

82. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Rıdvan sarı kart gördü. Aynı dakika serbest vuruş kazanan Sandıklıspor'da Mehmet'in vuruşunda top az farkla auta çıktı.

83. dakikada Sandıklıspor'da Sinan kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sinan vuruşunda kaleci Selçuk topu son anda kornere çeldi. Kullanılan köşe vuruşunda sonuç çıktı.

84. dakikada Sandıklıspor'da Gökhan yerini Burak'a bıraktı.

88. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali Kurt yerini Burak'a bıraktı.

90+3'nücü dakikada Van Büyükşehir Belediyespor aradığı gölü buldu. Cezaalanı içinde topla buluşan Muammer topu arkada diğere kesti. Arka direkte topla buluşan Ömer Yıldız topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Maçta başka önemli pozisyon ve gol olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı.

Öte yandan Van Büyükşehir Belediyespor Yönetimi basın tribününü baştan sona boyatması, yenilemesi ve basın mensupları için çay seti koyması gözlerden kaçmadı. Bunu gören basın mensupları Van Büyükşehir Belediyespor yönetimine teşekkür etti.

Bakmadan Geçme