BİR DARBEDE ELAZİZ'DEN

Van Büyükşehir Belediyespor deplasmanda karşılaştığı ligin zayıf takımlarından Elaziz Belediyespor'a 1-0 mağlup oldu.

Hacı Yılmaz

 

Hafta içi oynanan Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Boluspor’a 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup olan Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 15. Haftasında deplasmanda karşılaştığı Elaziz Belediyespor karşısında da hezimete uğradı.

Son haftalarda içerde ve dışarıda oynadığı maçlarda kaybettiği puanlarla taraftarını üzen Van Büyükşehir Belediyespor, Elaziz Belediyespor’a 1-0 mağlup olarak üst sıralardan kopmaya başladı.

 

Van Büyükşehir Belediyespor son oynadığı 5 maçta 2 mağlubiyet, 3 beraberlik alırken, attığı 4 gole karşılık kalesinde 6 gol gördü. Van Büyükşehir Belediyespor, Elaziz Belediyespor karşısında aldığı mağlubiyetle 6. sıraya geriledi.

Öte yandan Türkiye futbol tarihinde bir ilk Van Büyükşehir Belediyespor’da gerçekleşti. Elaziz Belediyespor maçında teknik direktör Feyyaz Uçar morali bozuk olduğu için takımın başında yer almadı.

 

Boluspor ile hafta içi oynan Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında farklı mağlubiyetle sahadan ayrılan Van Büyükşehir Belediyespor ligin 16'ncı haftasında deplasmanda karşılaştığı ligin zayıf takımlarından Elaziz Belediyespor maçında teknik direktör Feyyaz Uçar'ın moralinin bozuk olmasından dolayı izinli olduğu için Yardımcı Antrenör Turgay Karatekin ve Alpaslan Has yönetiminde saha çıktı.

Van Büyükşehir Belediyespor teknik direktör yardımcısı Turgay Karatekin sorumluluğunda sahaya; Salih Şenbaş, Serdar Cansu, Yakup Demir, Burçak Özkanca, Mutlu İlengöz, Soner Birinci, Barış Sağır, Uğur Karakoç, Güney Tutcuoğlu, Mesut Saray ve Umut Koray Öz onbiri ile çıktı.

 

Elaziz Belediyespor ise Alaettin Tutaş teknik sorumluluğunda sahaya; Engin Olgun, Ali Akburç, Samet Taş, Ertuğrul Köktürk, Batuhan Kaya, Cenk Cengiz, Ferhat Canlı, Ender Abdullah Filiz, Osman Bodur, Nihat Apaydın ve Burak Kavlak onbiri ile çıktı.

Alpaslan Şen, Ertan Başdağ, Kerem Kalkan ve Erdi Çetin hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 13.00’te Elazığ İl Özel İdaresi Sentetik Çim Sahasında başladı.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

 

İlk yarıya Elaziz Belediyespor başladı.

 

8. dakikada Elaziz Belediyespor’da Ali Akburç sarı kart gördü.

 

Karşılaşmanın 10 dakikalık bölümde, Elaziz Belediyespor daha istekli görünen taraf oldu.

 

18. dakikada Elaziz Belediyespor 1-0 öne geçti. Gelişen Elaziz Belediyespor atağında topla buluşan Ali Akburç fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

44. dakikada Elaziz Belediyespor’da Cenk Cengiz sarı kart gördü.

 

45. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Uğur Karakoç Elaziz Belediyespor’da ise Kaan Kars sarı kart gördü.

 

İlk yarı Elaziz Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

 

İkinci yarının başında Van Büyükşehir Belediyespor’da Mesut yerini Sedat Komi’ye bıraktı.

 

İkinci yarıya Van Büyükşehir Belediyespor başladı.

61. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Sedat Komi sarı kart gördü.

 

69. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Mutlu yerini Çağrı’ya bıraktı. Aynı dakikada Elaziz Belediyespor’da ise Cenk Cengiz yerini Muhammet Can Öztürk’e bıraktı.

 

73. dakikada Elaziz Belediyespor’da Engin Olgun sarı kart gördü.

 

76. dakikada Elaziz Belediyespor’da Burak Kavlak sarı kart gördü.

 

78. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Burçak yerini Oktay’a bıraktı.

 

81. dakikada Elaziz Belediyespor’da Ertuğrul Köktürk sarı kart gördü.

84. dakikada Elaziz Belediyespor’da Ali Akburç yerini Eren Can Özçelik’e bıraktı.

 

90. dakikada Elaziz Belediyespor’da Ferhat yerini Altan’a bıraktı.

 

90+5. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Çağrı sarı kart gördü.

 

Maç Elaziz Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Bakmadan Geçme