Necdet Takva'nın adaylığının arka planı

Geçen hafta Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak bir telefon üzerine Ankara'ya acele giden Necdet Takva dün Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Van'a geri döndü.

Geçen hafta Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak bir telefon üzerine Ankara’ya acele giden Necdet Takva dün Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Van'a geri döndü.

 

Necdet Takva'nın aday gösterilmesi öyle bir gecede veya bir anda alınan kararla olmadı tabi ki. Adaylığın arka planında Ak Parti'nin oy hesapları, siyasi değerlendirmeleri, farklı yerlerle görüşmeleri, içerdeki tartışmalar ve seçim kazanma hesapları etkili oldu.

 

Van'a dönüşü öncesi Necdet Takva ile adaylık sürecinin arka planı ve seçim stratejisi üzerine telefonda bir görüşme yaptık. Takva heyecanlı,  kararlı, seçimi kazanacağına inanmış ses tonuyla konuştu.

 

Takva ile görüşmemizden satır başları...

 

5 Aralık 2108 Çarşamba günü AK Parti Genel Merkezinden bir bayan telefon numaramı teyit etmek,  TC numaramı almak için aradığını söyledi. Niçin istediğini sordum. Burada bir çalışma yapılıyor onun için gerekli olduğunu belirtti. Aradan 1 saat gibi bir süre geçtikten sonra AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu arayarak nerede olduğumu sordu. Oda da olduğumu söyledim. Kısa sohbet sonrası AK Parti Genel Merkezi'nden seni arayarak TC numaranı istediler mi diye sordu. Evet dedim. O zaman telefonunu meşgul etme seni tekrar arayacaklar dedi. Saat 14.30 gibi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden aradığını belirten biri Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hasan Doğan Bey sizle görüşecek dedi. Tamam dedim. O ara telefon kesildi. Bende heyecanlandım doğrusu. Yanımda olan TSO Meclis Başkanımız Mehmet Yasin Ertürk nezaketen sen geri ara dedi. Külliyeyi aradım sekreter Hasan Doğan'ı bağladı. Hasan Bey merhabalaşmadan sonra telefonu Ömer Çelik'e veriyorum dedi.  Ömer Bey ile okul arkadaşlığımız olduğundan dolayı bir kaç dakika sohbet ettik. Ömer Bey telefonun megafonunu açtığını belirterek Sayın Cumhurbaşkanımız seninle konuşacak dedi. Cumhurbaşkanımız ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Hasan Doğan da tüm konuşmalarımızı meğerse dinliyormuş.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme