İpekyolu Belediyesi seyyar satıcıları kaldırıyor

Van Büyükşehir Belediyesi'nin ardından İpekyolu Belediyesi de yaptığı açıklamada seyyar satıcılara izin vermeyeceklerini açıkladı.

İpekyolu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile yürütmüş olduğu ortak çalışmalar kapsamında cadde ve sokaklarda usulsüz olarak konumlandırılan seyyar satıcılara yönelik denetim gerçekleştirdi.  Bilindiği üzere cadde ve sokakların seyyar tezgahlar ile dolması, yine birçok sokakta esnafların düzensiz bir biçimde masa sandalyelerini yerleştirmiş olması kent genelinde hem görüntü kirliliği oluşturmakta hem de halk tarafından tepkiye neden olmaktadır. İpekyolu Belediyesi ile Van Büyükşehir Belediyesi tarafından koordineli olarak çalışmalar başlatılmış olup bu çalışmalar çerçevesinde usulsüz kullanıma neden olan seyyar satıcılar ve esnaflar uyarılmaya başlanmıştır. Bu uyarılar sonucunda meydana gelen düzensizliğin giderilmesi için görüntü kirliliği ve kent düzensizliğine sebep olan tüm tezgahların ekipler tarafından kaldırılacağı önemle duyurulur. İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerek seyyar satıcılardan gerekse de esnaflardan yapılan uyarıların dikkate alınmasını ve gereğinin yapılmasını önemle rica etmektedir. Tüm esnaf ve seyyar satıcıların bu hususta gereken özveriyi göstermeleri önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.  
 

Yorumlar 2
Belediyelerin Zabıta Birimleri 13 Mayıs 2024 17:52

Rica ile bu iş düzelmez. Kanunla, ceza ile düzelir. Eğer bir insan şehrin kurallarına ayak uyduracak anlayışı göstermiyor, yayaların hakkına giriyor, çarşı pazarı alt üst edip düzen bırakmıyorsa en ağır cezayı vermeli ve kanundan aldığınız güçle kaldırıma bırakılan her ne varsa azıcık değil, kısmen değil TAMAMINI TAMAMİYLE KALDIRMALISINIZ

BU NASIL BÜYÜKŞEHİR? 13 Mayıs 2024 17:30

KARDEŞİM BU ÇARŞINIM TEK SORUNU SEYYAR SATICILAR MI? HANGİ CADDEDE, HANGİ SOKAKTA KALDIRIM BOMBOŞTUR. BİR ÖRNEK VAR MI? BU KALDIRIMLARA EŞYASINI, MALZEMESİNİ, SATTIĞI ÜRÜNLERİ KOYAN SAYGISIZ VE HUKUKSUZ DAVRANAN DUYARSIZ VE BİLİNÇSİZ ESNAFLAR SORUN DEĞİL Mİ? KALDIRIMLARI SAÇLA, BARİYERLE KAPATIP AYLARCA, HATTA BAZEN BİR YIL VE DAHA FAZLA BİR SÜRE YAYALARIN GEÇİŞİNİ ZORLAŞTIRAN KURAL TANIMAZ İNŞAAT SAHİPLERİ SORUN DEĞİL Mİ? PEKİ KALDIRIMLARA, KALDIRIM GİRİŞLERİNE EN CAHİL İNSANIN BİLE YAPMAMASI GEREKEN BİR SORUMSUZLUKLA ARAÇ PARK EDEN SÜRÜCÜLER SORUN DEĞİL Mİ? KALDIRIMLARDA VE AÇIKTA SİGARA TEZGAHI AÇIP SİGARAYA ADETA ÖZENDİREN VE ÇEVREYİ KİRLETEN SİGARA SATICILARI SORUN DEĞİL Mİ? PEKİ KALDIRIMLARDA DİLENCİLİK YAPANLAR VE DİLENDİRİLEN KÜÇÜK ÇOCUKLAR SORUN DEĞİL Mİ? PEKİ BU KİRLİ KALDIRIMLAR, KİRLİ AĞAÇ ALTLARI, KİRLİ YOL KENARLARI, KİRLİ CADDE VE SOKAKLAR SORUN DEĞİL Mİ? PEKİ ÇARŞIDAKİ BİRÇOK CADDE VE SOKAĞIN BİR FİRMANIN ÜCRETLİ OTOPARKI HALİNE GETİRİLMESİ SORUN DEĞİL Mİ? PEKİ BU TIKANIKLIĞI ÇÖZMEK İÇİN BELEDİYELERİN KAPALI, YER ALTI VE AÇIK OTOPARKLARININ OLMAMASI SORUN DEĞİL Mİ? ÇAĞDAŞ BİR BÜYÜKŞEHİRDE BU SORUNLAR YILLARDIR NEDEN HEP VAR? BU ŞEHİR NEDEN DÜZENE GİRMEDİ VE GİRMİYOR?

Bakmadan Geçme