3 milyon fidan toprakla buluşacak 

Van Valisi Ozan Balcı, Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde bulunan fidanlıkta yapılan çalışmaları incelemek amacıyla ziyarette bulundu. 

Yetkililerden bilgi alan Vali Balcı, Van'da fidancılık alanında önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade etti. Van'ın imarı, ihyası ve inşası için gayretle çalıştıklarını belirten Vali Balcı, Vanlı vatandaşların refahı, zenginliği ve geleceği için ekip arkadaşlarıyla birlikte katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Vali Balcı, yaptığı açıklamada, "Van'ımızın gelişimi ve kalkınması için çaba sarf ediyoruz. Eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan kültür turizme, ulaşımdan iletişime kadar her alanda faaliyet gösteriyoruz. Kamu yatırımlarımız devam ediyor. Fidanlığımızda şu anda 1 milyon 200 bin meyve fidanı bulunuyor. Bu fidanlar, Van'a özgü meyvelerdir ve aşıları yapıldı. İnşallah önümüzdeki sonbahardan itibaren hemşerilerimizin bağı ve bahçesiyle buluşacaklar" dedi.

Vali Balcı ayrıca, geçtiğimiz 2 yıl içerisinde 850 bin meyve fidanını hemşerilerine dağıttıklarını ve Erciş ilçesinde 1 milyon 100 bin civarında Erciş üzümü yetiştirdiklerini belirtti. Bu sayede toplamda 3 milyon fidanın Van'ın topraklarıyla buluşacağını ifade etti.

Van Valisi Ozan Balcı, Van'a hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Fidanlıkta yapılan çalışmalarla Van'ın yeşillendirilmesine ve tarımsal üretime katkı sağlıyoruz. Van'ın doğal güzelliklerini korumak ve çevreyi iyileştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Vali Balcı'nın fidanlık ziyareti, Van'ın tarım ve doğal kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi adına yapılan çalışmalara verilen destek ve Van'ın geleceğine yönelik yapılan yatırımların önemini vurguluyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme