Belediye Pasajı Mühürlendi

Depremde ağır hasarlı ve yıkım kararı alınan Belediye Pasajı’ndaki iş yerleri Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından mühürlendi.

İlhan siyahtaş 

2011 yılında yaşanan depremlerde ağır hasar alan Belediye Binası ve Altında bulunan  Pasaj için yıkım kararı alınmıştı. Binanın yıkımı için Van Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başladı ancak esnafın karşı çıkması ile yıkım kararı durduruldu. Yaşanan gelişmelerin ardından Van Büyükşehir Belediyesine bağlı Zabıta Daire Başkanlığı pasajda yer alan ve ruhsatı olmayan iş yerlerini mühürledi. Dün sabah saatlerinde başlayan mühürleme işlemi sonucunda pasajda yer alan 52 iş yerinin tamamı mühürlendi.

Yapılan mühürleme işlemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit mühürlemenin ruhsatsız iş yerlerinden dolayı yapıldığını ifade etti. Bozyiğit "Pasajda yer alan 52 iş yeri sahibi daha önce Belediye’ye ruhsat alımı için başvuruda bulunmuşlardı. Fakat binanın ağır hasarlı olmasından dolayı Belediyemiz encümen kararı ile ruhsat vermeme kararı aldı. Pasajda bulunan dükkanlara ruhsat verilmeyince iş yerlerini mühürlemek zorunda kaldık. Bundan dolayı da zabıtalar ile birlikte mühürleme işlemlerini gerçekleştirdik” dedi.

“52 Esnaf Mağduruz”

İşyerlerinin mühürlenmesiyle ilgili konuşan Tarihi Belediye Pasajı Başkanı Zeki Aslan 52 esnafın mağdur olmaması için belediyeden uzlaşı beklediklerini ifade etti. Aslan, " pasaj esnafı olarak iş yerlerimiz mühürlendi. Pasajda esnaflık yapan arkadaşların sipariş ettikleri malzemeleri geliyor. Buradaki esnaflar mağdur olmuş durumdadır. Ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreç getirdiğimiz bir zamanda mühürlemenin olmasında dolayı çok sayıda aile de mağdur olmuştur. Bizim belediyeden tek isteğimiz mağduriyetimizin giderilmesidir. Fevri davranmak ile hiçbir yere varılamaz. Bu anlamda belediyenin bir adım atmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme