Arama Kurtarma Vakfı'ndan deprem eğitimi

Arama Kurtarma Vakfı (AKUT), Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (VİED) üyelerine deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Deprem farkındalığıyla ilgili çalışmalarına devam eden AKUT, VİED üyelerine deprem anında toplanma alanlarının tespiti, deprem öncesi ve sonrasında yapılacaklarla ilgili eğitim verdi. İki gün süren eğitime VİED üyelerinin yanı sıra engelli dernek üyeleri, kurum çalışanları katıldı. 

Yapılan risk analizine göre deprem öncesi dolaplar, kitaplıklar ve duvara dayalı tüm eşyaların duvara sabitlenmesi, alınacak en basit önlemlerden olduğu belirtildi.

Arama Kurtarma Vakfı'ndan deprem eğitimi

“İKİ GÜNLÜK EĞİTİM VERİMLİ GEÇTİ”

Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (VİED) tarafından yapılan açıklamada, “Arama Kurtarma Vakfı tarafından üyelerimize ve kurum çalışanlarına deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verildi. AKUT çalışanları Özgehan Günaydın ve Cevdet Canbaz, acil durum yönetimi, acil durum müdahalesi, tahliye, yangın, yapısal hasar, yapısal olmayan hasarla ilgili 15 bulgunun değerlendirilmesi yapılarak, rapor olarak sunulmuştur. AKUT raporunda önerilerle birlikte yer almaktadır. AKUT’un açıklamasına göre; VİED ile yapılan çalışmada her bir tespitimizin karşılığı olan aksiyonların hedef tarihler belirlenerek alınmasını ve acil durumlara ilişkin tedbirlerinizin düzenli aralıklarla gözden geçirilmesini öneririz. Tespit ve değerlendirmelerimize ilişkin, öncelikli tedbir alınması gerektiği kanısında olduğumuz majör hususlar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur denilerek depreme hazırlık eğitimi verilerek rapor VİED’e sunulmuştur. VİED Genel Koordinatörü İlkay Gökdere, AKUT’un destekleriyle gerçekleşen iki günlük eğitimin tüm katılımcılar için faydalı olduğu geri bildirimlerini aldıklarını, deprem bölgesinde yaşamanın, alınması gereken önlemlerin ve deprem sonrası acil yapılması gerekenlerin profesyonel kişiler tarafından anlatılması ve görseller ile sunulması tüm katılımcılara katkı sunmuştur. AKUT’a ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen GİZ Alman ekonomi işbirliği kurumuna teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi. HABER: EVREN DOĞRUER

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme