65 bin fidan toprakla buluştu

Bu yıl 'Türkiye Yüzyılına Nefes' temasıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkenlikleri kapsamında Van'da 1400 dönümlük alanda 65 bin fidan toprakla buluştu.

Basın Bülteni

İlk Fidanı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) kampüsündeki alana öğrencilerle ve törene katılanlarla birlikte diken Valimiz, “Bir milyon farklı tür meyve ve süs ağaçlarından fidanlık oluşturuyoruz. Bu fidanları gelecek yıl çiftçimizin toprağı, bağı, bahçesiyle buluşturacağız. Van'ın meşhur kaysısını, elmasın, cevizini, eriğini dikilebilecek her yere dikeceğiz. Van’ın ağaç varlığını arttırmak için çok çalışacağız.” Dedi.

YYÜ YERLEŞKESİNE 100 BİN ADET FİDAN

Vali Ozan Balcı, ağaç dikme işinin hayırlı bir iş olduğunu vurgulayarak, YYÜ’nün kampüs alanına 100 bin adet fidanın dikileceğini belirterek şunları söyledi:

“Bu bölgeye ilim irfan, bilim yayan insanların eğitimine katkı sağlayan YYÜ’de rektör ve hocalarıyla çok güzel işler yapıyor. Şimdi de YYÜ’nün 40. Yılı dolayısıyla 40 bin fidan dikilecek. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümünde de 100 bin fidanı Valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz ve üniversitemizle birlikte üniversite kampüsüne dikeceğiz. Memleketi milleti sevmek, insanlarıyla, doğasıyla, taşıyla, kurduyla, kuşuyla, havasıyla, suyuyla hatta bu yetmez manileri, türküleri ve ninnileri ile beraber sevmektir. Bu ağaç işi hayırlı ve güzel iştir.”

Programa YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Vali Yardımcısı Ahmut Tozlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Tarım Müdürü İbrahim Görentaş, Orman İşletme Müdürü Mehmet Kandilli, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Bakmadan Geçme