Zabıta ekiplerinden ramazan denetimi

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında vatandaşın hijyenik koşullarda alışveriş yapması için ortak denetim yaptı.

Vansesi Haber Merkezi

 

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün ekipleri, Ramazan ayı vesilesiyle kent merkezinde fırın ile tatlı, çiğköfte, pasta ve börek imalathaneleri ve satış merkezlerini tek tek inceledi. Zabıta ekipleri, yaptıkları denetimlerde işletmelerin yönetmeliklere uygun çalışıp çalışmadıkları, hijyen koşulları, boya badana, üretimde kullanılan mamullerin son kullanım tarihleri, çalışanların temizliği, gramaj, kılık kıyafet temizliği gibi hususları kontrol etti.

 

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nin ekmek ve Ramazan pidesi tarifesine bağlı kalmak şartıyla gramaj denetimi de yapan ekipler, kurallara uymayan iş yeri sahiplerini uyararak, tekrarlanması durumunda cezai işlem uygulanacağını belirtti.

 

Ekiplere eşlik eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Zeynep Karakoyun, Ramazan ayını güven ve huzur içinde sorunsuz bir şekilde geçirmek için Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi’nin 120 personelle ortak bir çalışma yürüteceğini belirtti.

 

Denetim sonunda sağlık ve hijyen konusunda esnafı dikkatli olmaları için uyarılarda bulunduklarını dile getiren Karakoyun, “Yapılan denetimler sadece Ramazan ayına özel değil. Bunlar genel ve rutin denetimler. Vatandaşlarımıza güvenilir gıda ulaştırmak için denetimlerimiz belirli periyotlar halinde devam ediyor. Hem insan sağlığı hem de vatandaşlarımızın maddi açıdan haksızlığa uğramaması için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda, gönül rahatlığıyla alışveriş yapması için elimizden geleni yapacağız. Denetimler esnasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda da uyarıyoruz. Gayemiz halkımızın rahat bir Ramazan ayı geçirmesini sağlamaktır” dedi.

 

Vatandaşların ortak kullanım alanı olan kaldırımları işgal etme konusuna da değinen Karakoyun, kaldırımlara malzeme bırakılmasına müsaade edilmeyeceğine vurgu yaptı. Karakoyun, halkın dini duygularını, değerlerini sömüren, haksız kazanç sağlayan dilencilere de fırsat verilmeyeceğini belirtti.

 

Ramazan ayında özellikle tüketimi artan unlu mamuller ile tatlı imalat satış yerlerini sıkı denetim altında tutacaklarını dile getiren İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürü Ezgi Arslan ise insan sağlığını etkileyen olumsuzlukları en aza indirmek için yoğun bir şekilde çalışacaklarını söyledi.

 

Denetimlerin işin uzmanları tarafından yapıldığına dikkat çeken Arslan, “İş yeri açma ve çalışma ruhsatı, iş yerinin fiziki koşulları ve asgari hijyen koşullarına dikkat edilecektir. Halkımız açıkta satılan ekmekleri ve özellikle açıkta satılan çiğ köfte benzeri ürünleri almasınlar. Ramazan ayı boyunca zabıta hizmetlerimiz 7/24 devem edecek” diye konuştu.

Bakmadan Geçme