YENİDEN YAĞMUR VAKTİ SEVMELERİ KİTABI RAFLARDA

Gazetemizde her hafta yayımlanan Mavi Şehrin Kalemleri ve Van Gölü İncileri sayfasının hayata geçmesinde emeği olan, Van kültürünün ve sanatının gelişmesine önemli katkılar sunan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni şair Mustafa Işık'ın üçüncü şiir kitabı Yeniden ''Yağmur Vakti Sevmeleri'' okuyucuyla buluştu.

Tahir Tekin

Van’ın kültür ve sanatına önemli katkılar sunan, Van Gölü İncileri Edebiyat Sayfası Editörü şair-yazar Mustafa Işık, ‘Yağmur Vakti Sevmeleri’ adlı üçüncü şiir kitabının genişletilmiş 2. baskısıyla okurlarına ve edebiyat dünyasına yeniden ‘merhaba’ dedi. 

96 sayfadan oluşan kitap, Liz Yayınları’ndan çıktı. Daha önce Süveyla ve DilBurcu şiir kitaplarıyla okurlarıyla buluşan Mustafa IŞIK, Yağmur Vakti Sevmeleri şiir kitabıyla şiir alanındaki birikimini şiir severlerle buluşturmanın ve duygu yüklü yüreğinin kapısını okurlarına bir daha açmanın mutluluğunu yaşıyor.

Şiir kitabı ile ilgili gazetemize konuşan Şair Mustafa Işık; " Yağmuru sevmezsek, gökkuşağı renksiz olur. Yağmur vakti, vakitlerin en özelidir. Yağmurdan sonraki toprak kokusu gibi şiirin kokusu, hissi ve şairin sözü yağmur damlası gibi yürekleri öpmeli ve güzellikleri çoğaltmalıdır. Dünyamızın hengâmesine, giderek yozlaşan değer yargılarına reçete olarak sevgiyi, gönülden muhabbeti sunmalıyız. Yağmuru ev yağmurun vaktini, bu vaktinin sıcaklığını, samimiyetini, tazeliğini yaşamalıyız ki gökkuşağının renklerini yüreğimizde hissedebilelim.  Her insan bir yağmur damlası gibidir. Kimi çamura, kimi gül yaprağına düşer. Şairin sözü de bu damlaların en muteberidir. Nasıl yağmur toprağı, sokağı.. Evrenin kirini temizliyorsa, şairin sözü de yürekleri temizlemeli. Kinden nefretten arındırıp, kardeşlik tohumunu ekmeye müsait mümbit bir mekân haline getirmelidir.  Yürümek lazım her daim, yol insanı terbiye eder çünkü. Ben de, yirmi beş yıllık şiir yolculuğumda yolumun mihenk taşları olarak kitaplarımı seriyorum. Her durağa bir nişânedir, kitapların her biri. Yaşam kalesinin burçlarına dikili birer bayrak gibidir kitaplar. Sözün hükümranlığına kalemi eşlik edip onu ölümsüzleştirmeye gayret eder her yazar. Ben de bu cihetle şiir dostu naif yüreklere yağmur tanesi gibi yağmak istiyorum… ki sözün her damlası inci, mercan gibi yakışsın dostun gönlüne. Dilerim ki bu kitap vesilesiyle şiir severlerin gönlüne hitap ederek az da olsa onlara güzel vakit armağan ederiz, her yağmur vaktinde sevgimizi biraz daha çoğaltmaya gayret ederiz" dedi.

Yağmur Vakti Sevmeleri

herkes, acısıyla paylarken

yağmur vakti sevmelerini

canhıraş sesler içinde

yüzünü biriktirdim

vakitlerden kırkikindi

bir başıma toprağa

vakitsiz düşerdim

halbuki

bir bakışın kelebeği

bir cellattan daha

yürekli kılacağını

ne kadar da isterdim

ah, yüzün ki son demi

yağmur vaktinin!

ben, her tufan sonrası

dağlarına ardıl

yağmur bulutuydum

sevgili…

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme