Yağışlar çiftçilerin yüzünü güldürdü

Geçtiğimiz yıl kuraklıktan dolayı sıkıntı yaşayan Vanlı çiftçiler bu yılki yağışların bir nebze olsun kuraklığı önleyeceğini belirttiler.

Fahrettin Yiğit

Geçtiğimiz yıl kuraklık yaşanması nedeniyle beklenen verimi alamayan çiftçilerin yüzü bu yılki yağışlardan dolayı gülüyor.

Son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte kuraklık sorununun bir nebze olsun azaldığını kaydeden çiftçiler, “Geçtiğimiz yıl istenilen seviyede yağışların olmaması kuraklığa yol açmıştı. Çiftçiler ciddi derecede mağdur olmuştu. Bu yıl Allah’a şükür yağışlar istenilen seviyeye doğru ilerliyor. Nisan ayı boyunca yağışların devam etmesi durumunda Van’da tarımsal kuraklık yaşanmayacağını düşünüyoruz. İlimizde özellikle tarımın yanında hayvancılık da çok önemlidir. Van Küçükbaş hayvan sayısında birinci sırada olduğu gibi büyükbaş hayvan sayısında da önemli bir konumdadır. Nisan yağmurlarının yağması meraların yeşillenmesi, hayvanların otlaması için önemlidir. Şu anda kuraklıkla ilgili kuşkularımız giderildi. İnşallah verimlilikte de kaliteli ürün elde ederiz” diye konuştular.

Bakmadan Geçme