Vanlılar Ankara’da Örgütleniyor

Ankara’da yaşayan Vanlılar güçlerini birleştirmek, Van’a katkı sunmak üzere bir araya geliyor. Vanlılar yarın bu amaçla Ankara Yol İş Sendikası Salonunda bir araya gelerek yeni bir dernek kurulması yönünde karar alacaklar.

Berk İlhan

Türkiye’nin dört bir tarafında yaşayan Vanlılar,  dernek vakıf, federasyon çatısı altında bir araya gelerek güç birliği yapıyor, Van’ın kültürüne, tarihine sahip çıkıyor.  Ankara’da yaşayan binlerce Vanlıyı yeni bir ruh ve heyecanla bir araya getirmek, dostluk, dayanışma ve hemşehri ilişkilerini güçlendirmek üzere yeni bir dernek kurulması kararı alındı. Dernek kuruluş  toplantısı yarın saat 14.00 de Sümer Sokak’ta bulunan Yol İş Sendikası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Bütün Vanlıların davet edildiği dernek kuruluş toplantısı Ankara’da ikamet eden Vanlılardan Haluk Rızvanoğlu, Kurtuluş Akay, Hikmet Kandemir, Kemal Kasapoğlu,  Mustafa Aras, Mehmet Serin, Sadullah Gönültaş, Engin Levendoğlu’nün öncülüğünde  gerçekleştiriliyor.  

Ankara ve Van’da Vanlıları heyecanlandıran, umutlandıran güç birliği toplantısında alınan kararların açıklanması bekleniyor.  

Bakmadan Geçme