Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, Van Bölgesi için hava durumuyla ilgili açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada, bölge genelinde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtildi. Öğle ile akşam saatleri arasında aralıklı sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağmurların beklenildiği ifade edildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edildiği bildirildi. Rüzgarın genellikle güneyli ve batılı yönlerden hafif esmesi beklenirken zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörüldü.

Hava durumuyla ilgili detaylar da açıklandı. Bölgede parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, öğle saatlerinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği belirtildi. Rüzgar ise batı ve güneybatıdan esecek, akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde esmesi öngörüldü. Dalga yüksekliklerinin 0,25 ila 0,75 metre arasında değişmesi beklenirken görüşün iyi olacağı, yağış anında ise orta düzeyde olabileceği ifade edildi.

İl merkezleri için ise günün en yüksek sıcaklık değerleri tahmin edildi. Muş ilinde 22, Van'da 18, Hakkâri ve Bitlis'te ise 20 dereceye kadar çıkabileceği belirtildi. Van ve Hakkari illerinin yüksek kesimlerinde hala yoğun kar örtüsü bulunduğu da açıklamada vurgulandı.

Önümüzdeki 5 günlük periyotta bölgede aralıklarla yağış beklendiği ifade edildi. Özellikle Van'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzey kesimlerinde hava sıcaklığının artacağı ve rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin edildi. Pazar günü ise fırtına şeklinde rüzgar beklendiği belirtildi.
Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli rüzgar ve yağışın neden olabileceği kar erimesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, doğu kesimlerde toz taşınımı görülebileceği uyarısında bulunarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Vatandaşların günlük yaşamlarını etkileyebilecek hava durumu koşullarına karşı dikkatli olmaları ve yetkililerin gerekli önlemleri almaları önem arz ediyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme