Van'ın sesini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği duydu

Van-Bahçesaray karayolunda 4-5 Şubat günleri meydana gelen çığ felaketlerinde 42 yurttaşımız hayatını kaybetmişti. Bir itfaiye erinin cansız bedeni olumsuz hava koşulları nedeniyle hala karlar altından çıkarılmayı bekliyor.

Van-Bahçesaray karayolunda 4-5 Şubat günleri meydana gelen çığ felaketlerinde 42 yurttaşımız hayatını kaybetmişti. Bir itfaiye erinin cansız bedeni olumsuz hava koşulları nedeniyle hala karlar altından çıkarılmayı bekliyor.

 

Çığ da hayatını kaybeden ailelerin geride kalan çocukları ve yakınları için hiçbir yardım kampanyası açılmadı. Doğrusu buna bir anlam veremedim. Felaketse çığ da doğal felakettir, insanlıksa bunlar da bizim insanımız dedim. Ve sergilenen duyarsızlığa, sessizliğe tepki göstererek isyan ettim.

 

Felaketin üzerinden 9 gün geçmesine rağmen ses çıkmayınca konuyu 14 Şubat günü “Çığ felaketinde ölenler unutuldu mu?” başlığıyla köşeme taşıdım. Hayatını kaybedenlerin gerideki çocukları ve yakınlarının acılarını dindirmek için destek çağrısında bulundum. Hiçbir kimseden, hiçbir kurumdan yine ses çıkmadı. Mangalda kül bırakmayanlar, popülizmden bir adım öteye gitmeyenler, başkalarının yardım çabalarından rol çalanlar, kendi insanını başkalarının yardım yapmasını bekleyenler ortalıkta görünmediler.

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzun yıllar görev yapan, Van’da yüzlerce öğrenciye burs imkânı sağlayan, cüzam hastalığıyla mücadele eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, telefonla arayarak yurttaşlarımızın hayatını kaybetmelerine üzüldüklerini belirterek geçmiş olsun dileklerini ileterek yazımı okuduğunu ve etkilenen yurttaşımızın çocuklarına ÇYDD olarak karışlıksız eğitim bursu vermek için konuyu ilk yönetim kurulu toplantısında görüşeceklerini söyledi.

 

Ayşe Yüksel Hoca’mızdan gelecek sevindirici haberi bekliyordum. Önceki akşam arayan Ayşe Hoca merhabalaştıktan sonra 89 binin üzerinde kız öğrenciye, 36 binin üzerinde üniversite öğrencisine burs veren ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulunun toplantı halinde olduğunu, çığ felaketinin üzerine depremin gelmesinden de ayrı bir üzüntü duyduklarını ve geçmiş olsun dileklerini bildirdi. Aldıkları kararla Van- Bahçesaray karayolunda çığ felaketi ve Başkale’de depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımızın çocuklarına burs sağlayacaklarını söyledi. Alınan karara göre üniversitede okuyan öğrencilere her ay 250 lira, ilk ve orta öğretimde okuyan öğrencilere aylık 140 lira burs desteği verilecek. Burs desteği üniversite süresince devam edecek.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme