VAN'IN DEĞERLİ EVLADI MİTHAT MELEN'İ KAYBETTİK

Ekonomist, bankacı, akademisyen, iktisat profesörü, siyasetçi, eski milletvekili, yazar, Başbakanlardan merhum Ferit Melen'in oğlu Mithat Melen koronavirüsten hayatını kaybetti.

Vansesi Haber Merkezi

Van'ın efsene  lideri, Van eski Milletvekili, Maliye ve Milli Savunma eski Bakanı, eski Başbakanlardan merhum Ferit Melen'in oğlu; ekonomist, bankacı, akademisyen, iktisat profesörü, siyasetçi, eski milletvekili, yazar Mithat Melen  dünyayı kasıp kavuran koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Van'ın  bilge insanı,  kentin ve Vanlıların dertleriyle dertlenen, Van ile bağını hiçbir zaman koparmayan, vizyonuyla Van , İstanbul, Ankara'da  Van ile ilgili toplantılara, çalıştaylara katılan, meslek odaları ve sivil toplum kurluşlarına gönüllü  danışmanlık yapan, Van Yüzüncü Yıl Ünversitesi'nin çalışmalarına katıkılarda bulunan Prof. Dr.  Mithat Melen  yoğun bakımda koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Melen'in  hayatını kaybetmesi Van'da  büyük üzüntüye neden oldu. 

Vansesi Gazetesi olarak daha  öğrencilik yıllarında  gazetemizin yazarlığını yapan,  gazetemizin düzenlediği etkinliklere katılarak katkıda bulunan Mithat Melen Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Prof. Dr. Mithat Melen kimdir?

Maliye ve Milli Savunma eski bakanlarından ve başbakanlardan Ferit Melen'in oğludur. 1971 yılında , Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin İşletme Muhasebe bölümünü bitirdi. 1973 yılında Brüksel'de NATO Sekreteryası’na uluslararası memur olarak girdi.

Askerlik görevinin ardından 1977 yılında Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Maliye Ataşesi oldu. 1979 yılında Brüksel Maliye Müşavirliğine yükseldi. Hazine Müsteşarlığı adına uluslararası ikili ekonomik ilişkileri yürüttü. Ardından Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı oldu. 1991 yılında ise Hazine Müsteşar Müşaviri görevini ifa etti.

Aynı zamanda 1992 yılından bugüne, Dünya Bankası, Sanayi ve Ticaret Odaları, belediyeler ile özel ve resmi kuruluşlara, başta ekonomi, uluslararası ilişkiler, finans, insan kaynakları, eğitim olmak üzere çeşitli konularda danışmanlık yapmıştır.

3 Kasım 2002 tarihli Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP'den İstanbul 1. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde 23. dönem MHP İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir.

Bakmadan Geçme