• Haberler
  • Güncel
  • VAN VALİLİĞİ'NİN MALATYA'DA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

VAN VALİLİĞİ'NİN MALATYA'DA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından Malatya'ya koordinasyon valisi olarak görevlendirilen Vali Ozan Balcı, deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor.

Coşkun Doğruer

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Malatya’ya koordinasyon valisi olarak görevlendirilen Vali Ozan Balcı beraberindeki ekiplerle depremzedelerin her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenerek, altyapı, üst yapı, barınma, eğitim, yeme, içme, giyim, enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediyor.

Depremden etkilenen Malatya’da eğitime devam edilebilmesi için Van Valiliği koordinasyonunda, 305 konteyner sınıf oluşturuldu. Ayrıca, bu sınıfların bulunduğu alanlara 32 adet konteyner WC kuruldu. Valilik himayesindeki Beydağı konteyner kentindeki Elif Nur Şeyma Dalhançer Eğitim Merkezi'nde kurulan öğrenci etkinlik alanında Van'dan giden öğretmenler tarafından rehberlik ve psikolojik danışma hizmeti veriliyor.

Van Büyükşehir Belediyesi ve ilimizin diğer kamu kurumlarına ait ekskavatör, kepçe ve kamyon gibi onlarca iş makinesi, Savcılık incelemesi tamamlanan binalarda enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Valilikten yapılan açıklamada depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmaların devam edeceğini belirtildi.

Bakmadan Geçme