VAN GÖLÜSPOR'DA MAĞLUBİYET ÜZÜNTÜSÜ

Bölgesel Amatör Lig 1'nci Bölge 1'nci Grupta mücadele eden Van Gölüspor ligin 12'nci haftasında karşılaştığı Van Yolspor'a 2-1 mağlup oldu.

Rıdvan Can

Bölgesel Amatör Lig 1'nci Bölge 1'nci Grupta Van'ı temsil eden Van Gölüspor ile Van Yolspor ligin 12'nci haftasında karşı karşıya geldi.

İpekyolu İlçe Stadında Pazar günü oynanan karşılaşmaya üç puan parolasıyla çıkan iki takımda maça hızlı başladı. İlk 20 dakikaya kadar karşılıklı ataklarla geçen maçın 23'ncü dakikasında Van Gölüspor'da Vedat Ertan rakibine sert müdahalesiyle gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu dakikadan sonra 10 kişi devam eden Van Gölüspor zaman zaman zor anlar yaşadı. Rakibinin 10 kişi kaldığı maçta pozisyonlar bulan konuk takım Van Yolspor ilk yarıda Turan Ateş ve Barış Taşkesen'in ayağından bulduğu gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

"Van Gölüspor 10 kişiyle mücadele etti”

Teknik direktör Yavuz Oruç ve yardımcı antrenör Ferhat Yıldırımçakar'ın teknik sorumluluğunda hafta başından beri bu maça hazırlanan Van Gölüspor devre arasında yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendiren ve ligde kalma mücadelesi veren Van Yolspor karşısında canla başla mücadele etti özellikle ikinci yarıda iki penaltısı verilmezken, çok önemli gol pozisyonlarından yararlanamadı. Maçın son dakikalarında Yolspor kalesine baskısını artıran Van Gölüspor golcüsü Rıdvan Sezer'in müthiş golüyle farkı bire indirsede maçın kalan bölümünde beraberlik golü bulamayınca sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Maçtan sonra mağlubiyetin üzüntüsünü yaşayan Van Gölüspor teknik heyet ve futbolcuları iki penaltısını vermeyen ve maçı genel anlamda kötü yöneten maçın hakemine tepkilerini gösterdiler.

Olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenen Vangölüspor ve Siirt Kurtalanspor’un maçı Çarşamba günü saat 13:00’da İpekyolu İlçe Stadında oynanacak.

VAN YOLSPOR'DA GALİBİYET SEVİNCİ

Bölgesel Amatör Lig (BAL) alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Van Yolspor, teknik direktör Mehmet Ali Gülmez'in teknik sorumluluğunda çıktığı zorlu Van derbisinde Van Gölüspor'u 2-1'lik skorla geçerek, puanını 11'e çıkardı. Heyecanlı ve hızlı başlayan maçın ilk yarısında Turan Ateş ve Barış Taşkesen'in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapatan Van Yolspor 10 kişi kalan rakibi karşısında önemli gol pozisyonlarından yararlanamayarak ilk yarıda bulduğu gollerle maçı 2-1 kazandı. Maç sonunda galibiyet sevinci yaşayan Van Yolspor bu galibiyetle puanını 11 yaptı.

Bakmadan Geçme