• Haberler
  • Spor
  • VAN GÖLÜSPOR U-18 TAKIMI KUPAYA VEDA ETTİ

VAN GÖLÜSPOR U-18 TAKIMI KUPAYA VEDA ETTİ

Türkiye Futbol Şampiyonasında Van'ı temsil eden Van Gölüspor, Malatya'da oynanan müsabakalarda Tarsus İdmanyurduspor'a 3-1, Adana Vefaspor'a 3-1 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

Rıdvan Can 

Van Gölüspor U18 takımının Malatya'da oynayacağı maçlar öncesi gazetemizin gündeme getirdiği "Van Gölüspor Malatya'ya Gidemiyor" başlıklı haberden sonra harekete geçen Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Edremit Belediyesi, HDP Milletvekili Murat Sarısaç ve Vanspor eski futbolcusu Ziya Şahin örnek davranışa imza atarak Van Gölü U18 takımına maddi ve manevi katkı sunarak Malatya masraflarını karşıladı. Van Gölüspor U18 takımı Malatya Yeşiltepe Spor Kompleksi'nde oynadığı Türkiye şampiyonası ilk maçında Tarsus İdmanyurdu'na 3-1 ikinci maçında ise Adana Vefaspor'a 3-1 mağlup olarak şampiyonaya veda etti. 

İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN BÜYÜK BAŞARI

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Elit Ligi'nde namağlup şampiyon olduktan sonra Muş'ta oynanan müsabakalarda bölge şampiyonu olma başarısı gösteren Van Gölüspor U18 takımı Malatya'da oynayan Türkiye şampiyonasında çeyrek finalde oynadığı iki maçını kaybederek, Türkiye şampiyonasına veda ederken, sezon başından bu yana yaşadığı maddi ve manevi imkansızlıklara rağmen lig ve bölge maçlarında namağlup şampiyon olma başarısı gösterdi.  

"TAKIMIMI TEBRİK EDİYORUM" 

Gazetemize açıklamalarda bulunan Van Gölüspor U18 takımı antrenörü Ferhat Yıldırımçakar, "Öncelikle futbolcu kardeşlerimi yürekten kutluyorum. Zor bir süreçten geçtik. Maddi imkansızlıklar içerisinde çok zorlu şartlarda Türkiye şampiyonasına hazırlandık.  Çok zor şartlarda gittiğimiz Malatya'da doğru düzgün dinlenmeden Tarsus İdmanyurdu ile zorlu 90 dakikaya çıktık. Rakiplerimiz müsabakalardan iki gün önce Malatya'ya gitmiş, biz ise maddi sıkıntılardan dolayı maç akşamı gidebildik. Futbolcularım yol yorgunluğunun yanı sıra mental olarak moral ve motivasyon bozukluğuyla çıktığımız ilk maçta Tarsus İdmanyurdu'na 3-1 ikinci maçımızda ise Adana Vefaspor'a 3-1 yenilerek, Türkiye şampiyonasına veda ettik. Türkiye şampiyonluğu parolasıyla çıktığımız U18 ligi serüveninde başta ilimizde sonrada Muş'ta bölge şampiyonu olduk. Malatya'da oynanan Türkiye şampiyonasında maalesef istediğimiz sonucu alamayarak, iki maçta iki mağlubiyet alarak, Türkiye şampiyonasına veda ettik. Bu sonuçla birlikte toplamda 19 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle Türkiye 9'ncusu olma başarısı gösterdik. Tüm futbolcularımla tek tek gurur duydum. Hepsinin ayağına yüreğine sağlık, gerek Muş'ta gerek Malatya'da bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Öte yandan haberleriyle her zaman bizlerin yanında olan, sesimize ses olan Türkiye'nin en köklü gazetelerinden Van'ın gururu Vansesi Gazetesi'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bakmadan Geçme