Van'da Mesleki Projeleri Geliştirme Projesi

Van’ın İpekyolu Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen ‘Rehberlik Uzmanlarının Okul Temelli Mesleki Becerilerini Geliştirme’ projesinin startı verildi.

Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi’nde proje kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, rehberlik alan öğretmenlerinin okullarda sadece rehberlik hizmetlerini yürütmediği, aynı zamanda ihtiyaç çerçevesinde psikolojik danışma sürecini de yürüttüklerini söyledi. Yavurer, “Bu nedenle okullarda karşılaşılan problemlere dönük bilimsel temellere dayanan yöntemlerin kullanılması gerekir. Ayrıca psikolojik danışma hizmeti sadece öğrencilere değil, aynı zamanda velilerimize dönük de olduğu için bu eğitim ayrı bir önem arz etmektedir. Projenin bu amaca hizmeti için başlatıldığını ve eğitim alacak arkadaşlarımıza katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Palancı tarafından katılımcı öğretmenlere eğitim verildi.

Bakmadan Geçme